Ботев взе важни 3 точки във Враца (СНИМКИ & РЕПОРТАЖ) 21-10-2023 16:19

Отборът на Ботев (Пловдив) показа характер и спечели двубоя със съименниците си от Ботев (Враца) с 5:3. Срещата от 14-ия кръг на Първа Лига се игра на стадион "Христо Ботев" във Враца.

Играчите на Душан Керкез вкараха цели 5 пъти във вратата на домакините от Ботев (Враца) и направиха вълнуващ за зрителите по трибуните мач. "Ботевистите" получиха 90-минутна непрестанна подкрепа от сектора за гости, което допълнително вдъхнови отбора.

Срещата стартира с два бързи гола, като още в 3-ата минута домакините откриха резултата чрез Браян Переа, който с техничен удар вкара за 1:0. По-малко от 120 секунди бяха нужни на "жълто-черните“ които стигнаха до равенството. Техничен пас на Антонио Перера намери отбраната на "врачани“ неподготвена, Карабельов преодоля вратаря и отбеляза във вратата за 1:1.

Последваха няколко добри възможности за "канарчетата" чрез Антоан Бароан и Фаустас Степонавичюс. В 27-ата минута Ботев (Пловдив) стигна до пълен обрат. Антоан Бароан центрира отляво към наказателното поле, където Фаустас Степонавичус бе оставен непокрит и от непосредствена близост се разписа за 1:2.

Втората част на мача стартира с натиск на домакините от Враца. Те изпълниха няколко ъглови удара и имаха възможности пред вратата на Хидайет Ханкич. В 50-тата минута центриране на Момчил Цветанов намери Мажуга който простреля вратата на Ханкич и изравни за 2:2.

В 53-тата минута, влезлият като резерва Уме Емануел отбеляза чудесен гол с мощен удар от 20 метра - 2:3 в полза на "канарчетата". В 60-ата минута страхотна атака на "жълто-черните“ завърши с удар на капитана на отбора Ивелин Попов, който от границата на наказателното поле стреля, но намесата на вратаря Рубио предотврати сигурен гол. 

В 62-та минута бе отсъдена дузпа за гостите след като Константинос Балоянис игра с ръка в наказателното поле - Браян Перера застана зад бялата точка и изравни резултата в мача - 3:3.

В 76-тата минута падна нов гол на името на Уме Емануел. Крилото проби по фланга и с техничен удар прати кълбото за 3:4. В 81-та минута уникален гол на Бароан от воле реши всичко в срещата.

СТАРТОВИТЕ XI НА БОТЕВ: Ханкич, Тамм, Попов (К), Бароан, Фаустас, Акере, Минков, Перера, Карабельов, Балоянис, Чернев
РЕЗЕРВИ: Кайзер, Мертенс, Секулич, Етоо, Папазов, Ннади, Балтанов, Уме, Колев