Ботев взе въздух с разгром над последния 24-09-2011 16:30

Ботев Пловдив разгроми с 4:0 Доростол (Силистра) и прекъсна серията си от 5 поредни равенства и месец и 11 дни без победа в първенството. „Жълто-черните” бяха категорично по-добрият отбор на терена и почти не позволиха на гостите да стигнат до опасност пред вратата на Армен Амбарцумян. По един гол за успеха реализираха Александър Александров, Петър Атанасов, Стефан Киков и Мартин Стефанов, като за всички тях това бяха първи попадения с екипа на Ботев.

Двубоят на стадион „Христо Ботев” започна с едноминутно мълчание в памет на двете момчета, които загубиха живота си при размириците в село Катуница в петък вечер и събота.

Ботев имаше шанса да вземе ранен аванс, след като в 7-ата минута Сашо Александров центрира остро от фаул, футболистите в наказателното поле се разминаха с топката и тя спря в мрежата зад Тодор Тодоров – 1:0. Нарушението за прекия свободен удар спечели Даниел Божков, който обаче се контузи при тази ситуация и бе заменен принудително от Владо Байрев.

В 10-ата минута Джайеоба шутира от 20-ина метра, но Амбарцумян изби в корнер, като това се оказа и най-сериозното положение в актива на гостите за целия мач.

Последва затишие в действията на двата отбора, продължило до края на полувремето. Ботев владееше топката, но трудно намираше пролуки през групираната защита на силистренци, които пък рядко стигаха в близост до наказателното поле на Амбарцумян. Най-чистата ситуация до края на първата част дойде в 23-ата минута, когато Курдов изведе Асенов зад защитата, но крилото стреля слабо в аут.

Наско Курдов също пробва да се разпише с прехвърлящ удар, който кацна върху мрежата, а шутове на Рахов и Манчев прелетяха над напречната греда.

botev-dorostol

След почивката Ботев заигра по-добре и головете не закъсняха. В 56-ата минута Ангел Рахов финтира противник и пусна хитър пас към непокрития Атанасов, който с техничен удар прати топката в долния ляв ъгъл за 2:0.

Голът съживи трибуните и футболистите и последваха силни 10-ина минута за "канарите". Отлична атака с едно докосване на „жълто-черните” завърши с ниско центриране на Байрев към Курдов, но притиснат от защитник последният не засече добре топката и я прати в аут.

В 62-ата минута Сашо Александров ценрира след късо изпълнен корнер, Киков едва закачи топката и тя спря за трети път в мрежата на Тодоров – 3:0. В 75-ата минута на мястото на Наско Курдов на терена се появи Мартин Стефанов, който вкара последния гол. В 89-ата минута раздалият се докрай в мача Александров пусна топката зад защитата към Стефанов и той без проблеми стреля покрай вратаря за крайното 4:0.

Галерия със снимки от срещата "Ботев" Пловдив - "Доростол" Силистра.