Ботев загуби като гост на Черно море 14-05-2016 23:57

Отборът на Ботев допусна трета поредна загуба в "А" група. Футболистите на Николай Костов отстъпиха с 0:3 като гост н Черно море в двубой от 34-ия кръг на елита и пропуснаха да запишат пълен актив над съперника, след като постигнаха три победи в предишните три сблъсъка между двата отбора през сезона. Попаденията за "моряците" реализираха Бакари (25'), Георги Илиев (59') и Матиас Курьор (88').

Ботев започна мача с Виктор Голас на вратата, а карето в защита пред него сформирахаЙордан Христов, Радослав Терзиев, Филип Филипов и Лазар Марин. Серкан Юсеин, Милен Гамаков и стартиралият за първи път като титуляр Радослав Апостолов действаха в ролята на вътрешни халфове, по фланговете бяха Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов, а атаката поведе Божидар Васев.

Мачът започна равностойно и още в началните минути двата отбора си размениха по едно изгодно голово положение. В 4-ата Бакари догони извеждащ пас и труден диагонален  удар от движение уцели дясната сглобка над Виктор Голас.

Малко по-късно след центриране на Тодор Неделев от фаул Милен Гамаков се пребори във въздуха, а топката се озова ничия в малкото наказателно поле, но защитник изби преди футболист в жълто-черно да упее да реагира и да я бутне в мрежата.

Двубоят продължи да върви без видим превес за нито един от отборите, но въпреки това домакините откриха в 25-ата минута. Георги Илиев центрира от фаул, а Бакари изпревари неразчетено тръгналия към топката Виктор Голас и с глава вкара в опразнената от бразилеца  врата за 1:0.

До края на полувремето Черно море не направи нищо запомнящо се в атака, докато Ботев на два пъти имаше възможност да изравни, но Йордан Христов и Лъчезар Балтанов не използваха ефективно открилите се пред тях шансове.

В началото на второто полувреме и шансът обърна гръб на "канарчетата" след удар на Серан Юсеин. 20-годишният халф остави на място Георги Китанов с изненадващ удар от движение от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Домакините показаха далеч по-голяма ефективност пред вратата на Ботев и в 59-ата минута Георги Илиев финтира Христов и с техничен удар реализира за 2:0.

В следващите минути в игра за Ботев се появиха родените през 1998 г. Милко Георгиев и Исмет Рамадан, за когото това бе дебют в "А" група. 

Двата отбора си размениха по няколко интересни атаки преди Матиас Курьор да фиксира крайното 3:0 две минути преди края. Универсалният футболист на домакините отне топката от Филипов и очи в очи с Голас реализира последния гол в мача. 

Следващият кръг Ботев почива по програма, а в последния си двубой от сезона "жълто-черните" посрещат шампиона Лудогорец.