Ботев загуби минимално от Лудогорец с човек по-малко 03-04-2016 22:14

Ботев Пловдив загуби с 0:1 гостуването си на Лудогорец в двубой от 27-ия кръг на „А” група. „Канарчетата” играха цяло полувреме с числено намален състав, след като Игор Ощипко бе отстранен за игра за два жълти картона още в началото на втората част. Единственото попадение в мача бе дело на Марселиньо в края на първото полувреме.

Домакините бяха по-активнит отбор на терена и имаха инициативата през почти целия двубой. Първото положение в срещата бе пред вратата на Ботев в 16-ата минута, когато Виктор Голас с отличен рефлекс спаси удар с глава отблизо на Джонатан Кафу.

Пет минути по-късно Голас се отчете с нова добра намеса след шут на Клаудиу Кешеру.

В 25-ата минута Ботев имаше отличен шанс да открие резултата, но Тодор Неделев пропусна да се възползва от подарък на Владислав Стоянов. Националът на вратата на домакините сгреши в опита си да изрита топката и я поднесе в краката на Неделев. Осмицата на Ботев обаче не успя да уцели вратата и направи най-големия пропуск за „жълто-черните” в мача.

В 36-ата минута Виктор Голас се отличи с две поредни намеси, като в първия случай пресече опасно центриране на границата на вратарското поле, а секунди по-късно извади удар на Витиня в горния ляв ъгъл.

Бразилският страж на „канарчетата” бе безпомощен обаче в 40-ата минута, когато натурализираният му сънародник Марселиньо засече с плонж с глава центриране от десния фланг и вкара за 1:0.

В началото на второто полувреме Ботев остана с човек по-малко на терена. Игор Ощипко бе изгонен след фаул в центъра на терена, който му донесе втори жълт картон. Николай Костов реагира и пусна в центъра на защитата Милен Гамаков, а Орлин Старокин заигра в зоната на украинеца. Играта напусна Наско Милев и Ботев заигра без чист нападател.

В 53-ата минута Виктор Голас спаси шут на Козмин Моци, а десет по-късно Кешеру стреля встрани от вратата.

Пловдивчани успяваха с добре организирани действия да държат далеч от вратата противника и да чакат своя момент на контраатака. В 79-ата минута появилият се малко по-рано в игра Рахави Кифуети получи дълъг пас дълбоко в половината на Лудогорец, но от малък ъгъл стреля слабо в ръцете на Стоянов.

В 87-ата минута Лукас Саша можеше да вкара втори гол за своите, но диагоналният му удар мина встрани от вратата. Последният шанс в мача се откри пред Кешеру, но отново Голас бе на мястото си и спаси.

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Йордан Минев (7’ Витиня), Козмин Моци, Венцислав Керчев, Натаниел, Светослав Дяков, Лукас Саша (89’ Андрей Препелица), Вандерсон, Марселиньо, Джонатан Кафу (Джоди Лукоки), Клаудиу Кешеру

БОТЕВ: Виктор Голас, Йордан Христов, Филип Филипов, Орлин Старокин, Игор Ощипко, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Тодор Неделев (81’ Божидар Васев), Грегъри Нелсън (70’ Рахави Кифуети), Наско Милев (52’ Милен Гамаков)Съдия: Ивайло Стоянов (Петрич)

Голмайстор: 1:0 Марселиньо (40’)