Ботев загуби от Арда на "Лаута" 29-06-2020 23:46

Ботев (Пловдив) допусна минимална загуба с 0:1 от Арда (Кърджали) в среща от 28-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Локомотив" в Пловдив, а единственото попадение реализира Радослав Василев в 81-ата минута.

На два пъти "канарчетата" удариха гредите на вратата на Арда, докато тимът от Кърджали стори това веднъж. В пореден мач "жълто-черните" бяха порязани от съдийската бригада, след като в 26-ата минута кристално чист гол на Лъчезар Балтанов бе отменен заради безумна и несъществуваща засада.

В 4-ата минута, след центриране от корнер, Джонатан Перейра засече от близка дистанция, но покрай вратата. В 11-ата минута Радослав Василев засече центриране отдясно, а Янко Георгиев се намеси по най-добрия начин и изби.

Последваха два опасни удара на "сините" към вратата на Ботев, преди да се стигне до 26-ата минута, в която пловдивчани бяха сериозно ощетени. След центриране от корнер топката попадна в Станислав Шопов, младокът отправи красив удар от 20 метра, топката се отклони от напречната греда и попадна в Лъчезар Балтанов, а капитанът с глава прати кълбото в мрежата. Въпреки, че очевидно капитанът на ботевистите бе покрит от защитник в синьо, страничният съдия вдигна флага за засада и отмени редовното попадение.

В 33-ата минута домакините отговориха с мощен удар на Спас Делев, пратил топката в страничния стълб на вратата на Ботев. В 44-ата минута Милен Стоев засече с глава центриране от корнер, но над напречната греда.

След почивката играта продължи да бъде равностойна. В 47-ата минута Янко Георгиев отрази далечен удар. 3 минути по-късно удар на Спас Делев се отклони от тялото на бранител и топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

В 56-ата минута Тодор Неделев стреля от средна дистанция, а вратарят на тима от Кърджали улови топката. В 62-ата минута добра възмжност се откри пред Джонатан Перейра, но играещият като халф в днешния ден бразилец стреля неточно от 20 метра.

В 67-ата минута гредата за втори път спря пловдивчани от попадението. Тодор Неделев получи топката на далечна дистанция от вратата на Арда и отправи топовен удар, а кълбото се спря в напречната греда на вратата на "сините".

В 71-ата минута Фабио Бурбано проби много добре отдясно и центрира остро, а вратарят на домакините изби. В 80-ата минута "сините" отправиха два опасни удара, които бяха блокирани от защитници на "жълто-черните". Последва късо изпълнение на корнер и центриране, при което Радослав Василев изпревари Янко Георгиев и прати топката в мрежата, носейки трите точки за Арда.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Станислав Шопов (52 - Фабио Бурбано), Александър Тонев (76 - Бисер Бонев), Антонио Вутов (60 - Радослав Терзиев)