Ботев загуби от Берое у дома 08-11-2015 17:02

Отборът на Ботев допусна тежко домакинско поражение от Берое и остана на последната позиция извън опасната зона в таблицата на "А" група след изиграването на 15-ия кръг. "Канарчетата" отстъпиха с 1:3, като възпитаниците на Ермин Шиляк отново се представиха под очакванията и възможностите си. 

Точен за "жълто-черните" бе Божидар Васев, който реализира почетния гол за Ботев в продължението на мача, след като преди това Георги Андонов (42'), Елиаш да Силва (73') и Атанас Зехиров (84') бяха дали класически аванс за Берое. Двата отбора се отчетоха и с по една греда, като тази на Берое бе при резултат 0:0, докато Алекс Колев стреля в напречния стълб при резултат 0:2.

Първото полувреме на срещата премина равностойно и с епизодични ситуации пред двете врати. Ботев можеше да поведе в 18-ата минута, когато Благой Макенджиев се намеси неубедително при центриране от свободен удар и предостави шанс на Александър Колев да вкара. Ударът с глава на тарана на Ботев обаче попадна в обсега на вратаря, който поправи грешката си и изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Лъчезар Балтанов шутира от разстояние, но право в ръцете на Макенджиев.

В рамките на първото полувреме "канарчетата" успяха да създадат само още веднъж напрежение пред вратата на гостите. Това се случи в 39-ата минута, когато Александър Колев получи пас от Нико Варела в наказателното поле, след което нападателят падна на тревата след съприкосновение със защитник, но съдията остави играта да продължи.

През първата част Берое застраши вратата на Ботев на два пъти, като и в двата случая това се случи след изпълнение на преки свободни удари. В първата ситуация, в 34-ата минута, Спас Делев изненада Виктор Голас с шут от позиция, предполагаща центриране и топката срещна напречната греда. В 42-ата минута Георги Андонов показа по-добър мерник и вкара от фаул, до който се стигна след грешка в половината на Берое и бърза контраатака, спряна с нарушение пред наказателното поле.

Второто полувреме започна с опасен удар на Стивън Петков спасен от Виктор Голас, след което пред двете врати имаше затишие до 73-ата минута. Тогава, след изпълнение на корнер, футболистите в жълто-черно оставиха Елиаш необезпокояван с глава да удвои аванса на своите.

В 82-ата минута след центриране на Наско Милев, Александър Колев стреля с глава в гредата над Макенджиев. 

Две минути по-късно десният защитник на Берое Атанас Зехиров се възползва от нова грешка в отбора на Ботев и завърши самостоятелния си пробив с попадение за 0:3.

В последната минута на продължението Божидар Васев отбеляза почетен гол за Ботев за крайното 1:3.

БОТЕВ: Виктор Голас, Йордан Христов, Даниел Златков, Пламен Николов, Лазар Марин, Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин (59' Даниел Генов), Нико Варела (59' Божидар Васев), Рахави Кифуети (80' Наско Милев), Александър Колев

БЕРОЕ: Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Владимир Зафиров, Веселин Пенев, Георги Динков, Елиаш да Силва, Неманя Милисавлевич (77' Георги Божилов), Стивън Петков (60' Игор Джоман), Георги Андонов (86' Исмаил Иса), Спас Делев 

Съдия: Стефан Апостолов

ж.к. Николов, Гамаков, Златков (Бот); Иванов, Пенев, Динков, Елиаш (Бер)

Голмайстори:

0:1 Георги Андонов (42')

0:2 Елиаш (73')

0:3 Атанас Зехиров (84')

1:3 Божидар Васев (90')