Ботев загуби от Берое у дома 11-05-2016 20:46

Ботев удължи серията си от мачове без победа, след като не успя да пречупи отбора на Берое на свой терен. "Канарчетата" допуснаха поражение с 0:1 и по този начин записаха осми пореден двубой без пълен успех. Единственото попадение реализира Атанас Зехиров седем минути преди края на срещата.

Въпреки загубата "жълто-черните" изнесоха добър мач, особено през първото полувреме, когато възпитаниците на Николай Костов доминираха изцяло и пропуснаха няколко отлични положения за гол. "Канарчетата" влязоха в мача с настроение и притиснаха съперника с динамичен и агресивен футбол. Ботев пресираше своя противник и атакуваше разнообразно, но липсата на шанс и майсторство пред гола попречиха на пловдивчани да бутнат двубоя в различна посока.

Още в 5-ата минута Наско Милев се извиси в наказателното поле след центриране на Тодор Неделев от фаул, но ударът с глава на нападателя не намери целта. Шест минути по-късно Игор Ощипко проби в наказателното поле и опита шут, който бе пресечен от защитник в зелен екип.

Опитният тим на Берое използваше всеки шанс да контраатакува и също имаше своите шансове преди почивката. В 25-ата минута след центриране от свободен удар Веселин Пенев засече топката в страничния стълб зад Виктор Голас. 

Пред вратата на старозагорци обаче бе далеч по-горещо и две минути по-късно Благой Макенджиев изби мощен удар от границата на наказателното поле на Йордан Христов. 

В 31-ата минута Ботев пропусна отличен шанс да поведе. чудесна комбинация между Наско Милев и Божидар Васев завърши с успореден пас на последния към Лазар Марин, който се забави с удара и даде време на Благой Макенджиев да се позиционира добре и да блокира изстрела.

В 35-ата минута гостите също стигнаха до чиста възможност. Исмаил Иса елиминира Голас с пас към Игор Джоман, но със самоотвержена изява и доза шанс успя да застане на пътя на головия удар.

В 38-ата минута Божидар Васев центрира отдясно към далечната греда, където Лазар Марин спечели битката във въздуха и стреля силно с глава под гредата, но с отличен рефлекс Макенджиев отново запази вратата си суха. Секунди по-късно Тодор Неделев и Йордан Христов разиграха ниско изпълнение на корнер и капитанът центрира остро в пеналта, а Наско Милев стреля с глава над вратата.

Това бе всичко по интересно преди почивката, а след нея Ботев отново влезе енергично, но пак не успя да оползвотвори два бързо изработени шанса. 

В 48-ата минута след корнер пред вратата на "жълто-черните" Лазар Марин и Филип Филипов осъществиха светкавична контраатака, но в самия й завършек Филипов бе притиснат от противник и не успя да даде завършващ пас.

Минута по-късно Тодор Неделев разигра двойно подаване с Божидар Васев и опита атрактивен шут от въздуха, който обаче не намери целта.

В 51-ата минута след разбъркване в наказателното поле капитанът на Берое Иво Иванов стреля по тревата, но Виктор Голас отклони удара.

Постепенно оборотите в мача паднаха и натискът на Ботев отслабна. "Канарчетата" продължаваха да владеят инициативата и да държат съперника далеч от своята врата, но свежестта в атака видимо изчезваше с напредването на минутите. 

В 83-ата минута гостите се възползваха от това и нанесоха своя удар. Станислав Костов бе изпуснат дълбоко в половината на Ботев, бившето "канарче" опита успореден пас, който Голас пресече, но след рикошет в крака на Терзиев топката попадна в Атанас Зехиров, който необезпокояван донесе победата на своя тим.