Ботев загуби от Черноморец Одеса в самия край 08-02-2016 19:01

Ботев Пловдив загуби с 1:3 от Черноморец Одеса в петата си контрола среща от лагера в Турция. "Жълто-черните" взеха ранен аванс в мача с попадение на Тодор Неделев, но допуснаха обрат през второто полувреме и в крайна сметка с два късни гола украинците нанесоха трето поражение на "канарчетата" в зимните контроли.  

След като в продължение на повече от седмица не можеше да доста от своите футболисти заради разразилия се в тима вирус, в днешната проверка наставникът Ботев Николай Костов имаше на разположение пълния си състав, с изключение на Емил Камберов.

На вратата на пловдивчани започна Валентин Галев. В центъра на защитата започнаха Орлин Старокин и Милен Гамаков, а като крайни бранители Йордан Христов и Игор Ощипко. Серкан Юсеин действаше пред защитния вал, а офанзивната четворка халфове оформиха Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Тодор Неделев и Рахави Кифуети. На върха на атаката бе Грегъри Нелсън.

Ботев започна срещата колебливо и позволи на съперника да стигне до няколко опасности още в началните минути. С решителни намеси на Галев и защитата пред него "канарчетата" предотвратиха ранен гол във вратата си и постепенно стабилизираха играта си. 

Тодор Неделев отправи опасен шут по тревата след добра комбинация с Грегъри Нелсън, а топката мина на педя встрани от лявата греда. Минути по-късно обаче осмицата регулира мерника си и откри резултата с нисък удар в долния десен ъгъл. Рахави Кифуети проби по левия флаг и опита стрелба, която бе блокирана. Последва нов удар в тялото на защитник, този път на Лъчезар Балтанов, след което топката попадна в краката на Тодор Неделев, която мигновено я изпрати в мрежата за 1:0.

Две минути по-късно Валентин Галев се намеси решително при опасна контра на Одеса и изпревари излязъл очи в очи с него нападател. В 30-ата минута украинците имаха нов шанс, когато Куценко изпрати топката в дясната греда след изпълнение на пряк свободен удар. 

В 35-ата минута Радослав Терзиев замени получилият удар в ребрата Орлин Старокин, а минута по-късно Серкан Юсеин стреля покрай дясната греда от двайсетина метра.

В 40-ата минута "канарчетата" пропуснаха отлична възможност за втори гол, след като Рахави Кифуети стреля с глава над вратата след отлично центриране на Йордан Христов отдясно.

На почивката в игра за Ботев се появиха Филип Филипов и Наско Милев на местата на Игор Ощипко и Рафави Кифуети, а в хода на мача Божидар Васев замени Лъчезар Балтанов, докато Виктор Голас застана на вратата вместо Валентин Галев.

"Канарчетата" доминираха през втората част, но обратно на развитието на играта, допуснаха пълен обрат в мача. Пловдивчани често задържаха умело топката и действията се развиваха основно в половината на украинците. 

На няколко пъти добрите комбинации в жълто-черно бяха спирани в завършващата им фаза от защитата на Одеса, а в 64-ата минута мълниеносна атака и пас на Грегъри Нелсън изведоха Тодор Неделев очи в очи с вратаря, но този път голмайстора на Ботев не сполучи и ударът му мина покрай десния стълб.

Вместо да има комфортен аванс от два гола, Ботев допусна изравняване по изключително нелеп начин. В 72-ата минута Валентин Галев не успя да изчисти добре топката, тя попадна в Мурашов, който стреля без забавяне към опразнената врата от около 30 метра и едва търкаляйки се кълбото влезе в мрежата. Така тимът от Одеса изравни без да е създал голова опасност след почивката.

В самия край на мача влезлия като резерва Матеус вкара два гола в 89-ата минута и продължението на мача след нови грешки в защитата на "жълто-черните" и оформи неочаквания на фона на показаното краен резултат 1:3.  

Очаквайте пълен репортаж от изиграната среща!