Ботев загуби от Дунав Русе в контролна среща 26-03-2016 17:38

Ботев отстъпи с 0:1, като гост на Дунав в контролна среща в паузата на първенството. Двубоят се игра на градския стадион в Русе пред над 1000 зрители. Единственото попадение в двубоя бе дело на Мирослав Будинов в 34-та минута. 

Николай Костов започна срещата с Виктор Голас на вратата, Филипов и Старокин, като централни бранители, Христов и Ощипко, като крайни защитници. В средата на терена, пред защитата действаше Серкан Юссеин, Огнянов и Балтанов си партнираха зад изнесения напред Наско Милев, а на двата фланга стартираха Божидар Васев и Грегъри Нелсън. 

Двата отбора изиграха скучно първо полувреме, което успяха да създадат само по една опасност пред вратата на противника. Домакините се възползваха от своя шанс в 34-та минута, когато Будинов се разписа отблизо след ниско върната от аут линията топка в наказателното поле. Малко след попадението Божидар Васев пропусна да възстанови бързо равенството, след като завърши добра комбинация между Нелсън и  Милев, след удар на сантиметри покрай дясната греда. 

на полувремето в игра за Ботев се появи Даниел Златков, който записа първи игрови минути за годината, след възстановяването си от травма. След лечение на контузия на терена през втората част влезе и Тодор Неделев, който пропусна последните две шампионатни срещи. Мартин Димитров застана на мястото на Виктор Голас под рамката, а Лазар Марин замени Игор Ощипко на левия бек. В хода на мача в игра влязоха още младоците Борис Тютюков, Емил Камберов, Исмет Рамадан, както и Рахави Кифуети. Ботев имаше няколко добри шанса да стигне поне до равенство на почивката, но пропуски пред вратата на Дунав направиха Борис Тютюков, Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов. 

Домакините също можеха да вкарат чрез голмайстора си Мирослав Будинов, но в крайна сметка резултатът остана непроменен и Дунав се поздрави с минимална победа.