Ботев загуби от Левски в София 29-07-2019 23:34

Ботев (Пловдив) допусна първа загуба от началото на шампионата. В среща от третия кръг "канарчетата" загубиха с 1:3 от Левски.

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" премина под доминацията на "сините". Въпреки това, "жълто-черните" имаха своите положения, но допуснаха ранни попадения в началните минути на двете полувремена.

Още в първие секунди на мача Кристиан Димитров бе съборен в наказателното поле на Левски, но главният съдия Никола Попов подмина ситуацията. В 5-ата минута Тейлон Кореа стреля от малък ъгъл, а Миятович се намеси отлично и изби. 

В 10-ата минута Давиде Мариани стреля от средна дистанция, топката рикошира в защитник на пловдивчани и влетя във вратата за 1:0. След по-малко от 120 секунди Тодор Неделев изведе Тейлон Кореа на прекрасна позиция, но ударът на нападателя мина над вратата.

В следващите минути играта се поуспокои, а домакините отправиха два неточни удара чрез Паулиньо. В 33-ата минута топката като по чудо не влезе във вратата на Левски, след като Еберт Кардосо центрира отляво, а Тейлон Кореа се размина с кълбото на метър от вратата.

В 43-ата минута Лъчезар Балтанов отправи удар към вратата на "сините", който бе уловен от Миятович. И когато всички очакваха последния съдийски сигнал за първата част, Еберт Кардосо взриви гостуващия сектор, след като бразилецът изравни резултата със страхотен шут от границата на наказателното поле.

Второто полувреме стартира отново с ранен гол за Левски, дошъл в 51-ата минута. Тогава Давиде Мариани изпълни по отличен начин свободен удар пред наказателното поле на Ботев. 

2 минути по-късно Георги Аргилашки отрази удар на Станислав Иванов, който бе останал очи в очи с вратаря на "канарчетата". В 56-ата минута талантът на "сините" се отчете с нов сериозен пропуск, след като отново не успя да преодолее Аргилашки от чиста позиция.

След по-малко от 60 секунди стражът на "жълто-черните" отрази с една ръка мощен удар на Паулиньо. Множеството пропуски на "сините" можеха да бъдат наказани в 67-ата минута, но ударът на Марко Перван мина на сантиметри от гредата. 

В 73-ата минута след центриране от корнер топката се озова в Станислав Костов, който разтресе страничната греда . В 80-ата минута Иван Горанов уби интригата с трети гол, дошъл след удар от близка дистанция. 

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Филип ван Арнем, Лъчезар Балтанов (60 - Марко Перван), Кристиан Добрев (72 - Станислав Шопов), Александър Тонев (56 - Антонио Вутов), Тодор Неделев, Тейлон Кореа