Ботев загуби от Лудогорец в Пловдив 09-03-2018 10:27

Ботев допусна второ поредно поражение в първенството на Първа лига, след като отстъпи с 1:3 у дома пред шампиона Лудогорец в първия си официален мач за 2018 г. Двубоят, който бе отложен с 24 часа заради падналия сняг, се игра при минусови температури на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" започнаха лошо мача и гостите имаха превъзходство в първите 20-ина минути от срещата. Те взеха ранен аванс с попадение на Клаудиу Кешеру още в 5-ата минута. Румънецът се разписа с глава след центриране от десния фланг  на Анисе.

Авторът и съавторът на гола за Лудогорец пропуснаха по една изгодна ситуация за втори гол до 18-ата минута, след което Ботев се съвзе от скованото начало и създаде две опасности след изпълнение на ъглови удари пред вратата на разградчани.

"Жълто-черните" изнесоха играта в по-предни позиции и започнаха да притискат съперника, но точно тогава получиха втори гол в своята вкрата след майсторски фалцов шут на Върджил Мисиджан в 29-ата минута.

Носителят на Купа България реагира светкавично и само две минути по-късно върна едно попадение чрез Диого Кампос. Бразилският нападател на Ботев вкара първия си официален гол за тима, след като засече с глава отлично центриране отдясно на Филип Филипов.

До края на полувремето играта бе равностойна, но в добавената минута на първата част Лудогорец вкара много лесен трети гол, който до голяма степен предреши изхода на двубоя. Той падна след грешка на Иван Чворович, който изпусна топката в опита си да улови ниско подаване в полето пред себе си и за Абел Анисе бе лесно да вкара в опразнената вкара за 1:3.

В най-интересната ситуация след почивката Клаудиу Кешеру уцели напречната греда, а Ботев така и не успя да се върне отново в мача и да опита да стигне поне до точката. 

Пламен Димов заработи деветия си жълт картон през втората част и ще бъде наказан за следващите два мача на Ботев - градското дерби срещу Локомотив в неделя и домакинството на Витоша (Бистрица) през следващата седмица.