Ботев загуби от Лудогорец в Разград 21-04-2019 10:46

Ботев (Пловдив) допусна загуба с 0:3 от Лудогорец в среща от 30 кръг на Първа лига. Двуобят се игра на "Лудогорец арена" в Разград, а попаденията за домакините вкараха Якуб Шверчок /2/ и Драгош Григоре.

"Канарчетата" бяха надиграни от шампионите на България и не успяха да затруднят Пламен Илиев. Наставникът на "жълто-черните" бе дал почивка на някои основни футболисти за предстоящия мач с ЦСКА-София за Купата на България.

В първите минути домакините пропуснаха две ситуации чрез Марселиньо и Сисиньо. В 20-ата минута Вандерсон шутира, а топката бе избита от бранител на пловдивчани.

В 37-ата минута разградчани получиха дузпа, реализирана от Драгош Григоре. В самия край на първата част Якуб Шверчок проби по десния фланг и от малък ъгъл покачи на 2:0.

След почивката ситуацията на терена не се промени и домакините продължиха да контролират случващото се. В 76-ата минута удар на Шверчок мина над напречната греда на Даниел Кайзер.

В 89-ата минута Якуб Шверчок реализира втория си гол. Полякът осъществи двойно подаване с Марселиньо и останал очи в очи с Кайзер оформи крайния резултат.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Костадин Ничев (46 - Радослав Апостолов), Димитър Пиргов, Лазар Марин, Джонатан Перейра (76 - Еберт Кардосо), Васил Шопов, Александър Тонев (62 - Антон Карачанаков), Тодор Неделев, Феребори Доре, Кристиан Добрев

снимка: Ludogorets.com