Ботев загуби от Лудогорец, жълто-черен талант дебютира на 15 26-11-2016 20:33

"Ботев" загуби с 1:3 като домакин от "Лудогорец" и записа четвърто поражение в последните си пет шампионатни срещи. "Жълто-черните" изиграха добро първо полувреме, в което бяха напълно равностойни на шампиона и лидер в класирането. Грешка в защитата позволи на участникът в Шампионската лига да поведе в резултата още в самото начало, но "Ботев" бързо изравни с попадение на Жоао Пауло. Резултатът се задържа до 70-ата минута, когато гостите отново взеха аванс, който затвърдиха десетина минути преди края на мача.

Исторически дебют с жълто-черния екип направи Кристиан Добрев, който на 15 години и 213 дни записа своя първи мач в професионалния футбол. Роденият през 2001 г. талант се появи на терена в 82-ата минута, малко след третото попадение на "Лудогорец".

Двубоят започна зле за "канарчетата", след като още в 3-ата минута Крум Стоянов сбърка при опита си да овладее дълъг пас на противника в неговата зона. Това позволи на Джоди Лукоки да изскочи очи в очи с Георги Георгиев и с удар покрай плонжа на вратаря да изведе своите напред - 0:1.

Още в следващата атака "Ботев" можеше да върне гола. Тодор Неделев изведе отлично Жоао Пауло сам срещу вратаря, но Владислав Стоянов отрази шута на бразилеца. В 9-ата минута плеймейкърът и водещият реализатор на пловдивчани повториха упражнението, като този път кариоката не сбърка и прониза вратата за 1:1.

Последва затишие пред двете врати преди в 24-ата минута Жуниор Кишада да опита да изненада Георгиев с далечен удар, но вратарят на "жълто-черните" парира изстрела. Три минути по-късно домакините организираха отлична контра. Тодор Неделев изведе Меледже Омнебес на празно пространство в наказателното поле. Кот д'Ивоарецът обаче не се реши да стреля, задържа топката и върна към Иван Стоянов, който продължи към Жоао Пауло, но бразилецът не намери добре топката и пропусна отлична възможност.

Действията на терена продължиха да действат равностойно и играта се водеше между двете наказателни полета. В 42-ата минута Серкан Юсеин стреля силно от около 20 метра, но Стоянов успя да спаси и така двата отбора се оттеглиха на почивка при равен резултат.

"Ботев" влезе с доста динамика във второто полувреме и още в неговото начало Омар Косоко стреля в ръцете на вратаря. В ответната атака Георги Георгиев спаси удар на Лукоки.

Постепенно възпитаниците на Николай Киров приеха играта в своята половина и дебнеха за всяка възможност за контраатака, но на няколко пъти острите набези на играчите в жълто-черно не бяха развити добре в завършващата фаза.

В 62-ата минута късметът покри "канарчетата", след като Кишада и Лукоки си попречиха в опита си да отбележат, оставени непокрити в близост до вратата.

В 70-ата обаче, шансът обърна гръб на "Ботев". Густаво Кампаняро опита далечен шут, топката рикошира в крак на защитник и прехвърли Георгиев за 1:2.

След попадението пловдивчани не намериха сили да се върнат в мача и допуснаха ново попадение в 79-ата минута, дело на Клаудиу Кешеру за крайното 1:3.