Ботев загуби от Монтана в Ловеч 30-04-2017 19:38

Ботев загуби с 1:2 като гост на Монтана в четвъртия си двубой от плейофна Група "А" в Първа лига. "Жълто-черните" не успяха да вземат точки от градския стадион в Ловеч срещу последния в класирането и допуснаха второто си поражение от този съперник в шампионата. След неуспеха в града на люляците "канарчетата" продължават да са лидери в своята група с 41 т., но и с мач повече пред Верея и Славия, които изостават съответно с 5 и 7 т. от "жълто-черните"

Въпреки че бяха по-активният и атакуващ отбор през целия двубой пловдивчани допуснаха две бързи попадения до средата на първата част и успяха да върнат един гол едва в продължението на мача чрез Омар Косоко.

Ботев започна двубоя в добро темпо и в първия четвърт час "канарчетата" имаха няколко възможности да открият резултата. В 3-ата минута дълго подаване намери Антонио Вутов сам в наказателното поле и 20-годишният левичар опита удар от движение, който обаче не затрудни вратаря. Последваха две добри флангови атаки, завършили с опасни центрирания на крайните защитници Лазар Марин и Цветомир Панов, но никой от съотборниците им в предни позиции не стигна до топката, за да отправи завършващ удар. 

Противно на по-активните действия на пловдивчани, в 16-ата минута домакините откриха резултата. Андреас Васев проби отляво и центрира параболично, топката прехвърли Иван Чворович и защитниците пред него и стигна до Стивън Петков, който я насочи с глава в опразнената врата за 1:0. Пет минути по-късно Петър Атанасов удвои резултата след самостоятелен пробив и удар по тревата за 2:0.

В 26-ата минута Фернандо Виана пропусна отличен шанс да намали. Бразилецът бе изведен очи в очи с вратаря , но диагоналният му изстрел бе спасен от стража Евгени Александров. Десет минути по-късно Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов комбинираха добре в наказателното поле, но капитанът на Ботев стреля слабо с левия крак в ръцете на вратаря.

До края на полувремето двата отбора не се застрашиха повече и се прибраха на почивката с два гола аванс за монтанци. В началото на втората част Николай Киров потърси промяна с пускането в игра на Омар Косоко на мястото на Фелипе Бризола.

Французинът опита да даде импулс в действията на отбора и в 61-ата минута пред Фернандо Виана се откри нова отлична възможност, идентична на тази през първата част. Този път обаче кариоката не успя да уцели вратата и пропусна намали пасива на Ботев.

В 70-ата минута Радослав Терзиев бе оставен непокрит на далечната греда след изпълнение на корнер, но ударът му с глава рикошира в противник. Няколко минути по-късно, отново след изпълнение на ъглов удар, Тодор Неделев стреля от въздуха, но волето му бе блокирано от тялото на бранител в синьо.

Ботев продължи да натиска своя противник, но успя да стигне само до почетен гол в продължението на мача, когато Омар Косоко с удар отблизо оформи крайното 2:1.

МОНТАНА: 1. Евгени Александров, 24. Сантяго Вилафане, 3. Иван Михов, 29. Диарасоуба Бамба, 5. Бирахим Сар, 4. Антони Иванов, 25. Костадин Дяков, 10. Петър Атанасов, 11. Андреас Васев (65' 7. Даниел Генов), 22. Сергей Георгиев, 16. Стивън Петков (70' 28. Саер Сане)

БОТЕВ: 99. Иван Чворович, 2. Цветомир Панов, 18. Радослав Терзиев, 4. Виктор Генев, 24. Лазар Марин, 10. Серкан Юсеин, 17. Лъчезар Балтанов - капитан, 7. Фелипе Бризола (46' 20. Омар Косоко), 8. Тодор Неделев, 39. Антонио Вутов (83' 77. Милко Георгиев), 9. Фернандо Виана (72' 14. Меледже Омнебес)