Ботев загуби от Славия у дома 16-08-2015 20:43

"Ботев" Пловдив загуби с 0:1 домакинския си мач от 5-ия кръг на "А" група и записа второто си поражение от началото на сезона. Единственото попадение в двубоя реализира нападателят на софиянци Ивайло Димитров след точно час игрово време. "Канарчетата" създадоха достатъчно шансове да стигнат поне до равенството, но мерникът пред противниковата врата изневери, а на два пъти и късметът обърна гръб след шутове в гредите на Даниел Генов и Божидар Васев.

За двубоя с "белите" Ермин Шиляк не можеше да разчита на наказаните Филип Филипов и Даниел Златков, както и на контузения Нико Варела. 

Непосредствено преди началото на мача в продължение на около половин час над стадиона в кв."Коматево" се извъля силен пороен дъжд, който спря точно за началото на двубоя, който започна с минута мълчание в памет на Илко Бекяров.

Въпреки кадровите проблеми "канарчетата" влязоха по-добре в мача и до 20-ата минута създадоха няколко опасни ситуации пред вратата на гостите. Още с първата атака в срещата Даниел Генов се измъкна по десния фланг и центрира за Александър Колев, който стреля с глава в аут. Минута по-късно Лъчезар Балтанов изведе зад защитата Божидар Васев, но вратарят на "Славия" Марио Кирев успя да изпревари с една идея халфът на "Ботев", за да стигне първи до топката. 

В 13-ата минута Васев намери с пас през центъра Алекс Колев, който обаче не успя да поеме добре ускорената от хлъзгавия терен и пропусна шанса да излезе очи в очи с вратаря. В 18-ата нов флангови пробив на Даниел Генов завърши с опасно ниско центриране, до което обаче Колев и Огнянов не успяха да стигнат.

В 22-ата минута "Славия" за първи път застраши вратата на Виктор Голас и гредата помогна на бразилския страж на "жълто-черните". След центриране от свободен удар Янис Карабельов бе изпуснат в непосредствена близост до вратата, но ударът му с глава срещна левия страничен стълб.

До края на полувремето Радослав Терзиев имаше шанс да вкара с глава след центриране от корнер, но стреля в аут. На другата врата Диего Фераресо опита късмета си с удар отдалеч, но и той не уцели рамката. Така първото полувреме приключи без попадения.

"Ботев" започна втората част още по-настървено и отново първата атака завърши с центриране и удар с глава в аут на Мариян Огнянов. В 49-ата минута пред плеймейкъра на "Ботев" се откри нова възможност. Лазар Марин намери Огнянов около границата на наказателното поле, халфът си освободи пространство да шутира, но топката срещна тялото на футболист на "Славия".

Точно, когато "канарчетата" затягаха все повече обръча около вратата на гостите, "Славия" организира ударна контраатака, която Ивайло Димитров завърши с прецизен удар извън наказателното поле над Виктор Голас за 0:1 в 60-ата минута.

Осем минути по-късно нова контра на "белите" изведе Жереми Манзоро сам срещу Голас, а ударът на французина мина на сантиметри покрай гредата.

До края на мача "Ботев" хвърли всички сили в атака и бе много близо до изравнителен гол. В 70-ата минута Даниел Генов насочи технично топката към долния ляв ъгъл, а тя срещна гредата. 

В 74-ата Лазар Марин спря с решителен шпагат нова опасно влизане на Манзоро в наказателното поле.

В 77-ата "канарчетата" нацелиха нова греда след добра комбинация отляво, центриране на Генов към Божидар Васев и удар от въздуха на последния в десния страничен стълб.

В 79-ата минута Васев опита изстрел извън наказателното поле, който Марио Кирев спаси.

В 88-ата Виктор Голас спаси удар на Диего Фераресо , а в 90-ата същото стори и Кирев след шут на Лъчезар Балтанов.

В крайна сметка "Ботев" не успя да отбележи гол и да вземе нещо от мача.