Ботев загуби от ЦСКА-София и отпадна от Купата на България 24-06-2020 23:19

Ботев (Пловдив) допусна поражение с 0:2 от ЦСКА-София в полуфинален мач-реванш за Купата на България. По този начин "канарчетата" пропуснаха възможността да се изправят срещу Локомотив (Пловдив) във финала на турнира.

Двата тима направиха интересен за наблюдаване мач, в който "армейците" вкараха по един гол в двете полувремена. Пловдивчани имаха своите шансове, като особено в началото на втората част "жълто-черните" пропуснаха две златни положения.

Двубоят стартира с домакински натиск на "червените", но без сериозни ситуации за гол пред Янко Георгиев. В 19-ата минута домакините откриха резултата след автогол на Иван Бандаловски, който в опита си да изчисти топката я прати в собствената си врата.

Последва неточен удар на Александър Тонев, а в 29-ата минута Янко Георгиев се намеси блестящо, отразявайки далечен удар на Евандро. При последвалия корнер Али Соу стреля опасно с глава, но над гредата.

В 42-ата минута "червените" създадоха сериозна суматоха пред вратата на Ботев, като първоначално Георгиев спаси удар на Евандро, а Бандаловски на шпагат блокира шут на Кери.

Второто полувреме стартира с два прекрасни шанса за тима от Пловдив. В 48-ата минута Филип Филипов проби отлично отдясно и центрира, топката попадна в непокрития Александър Тонев и той от точката на дузпата стреля, но от прекрасната позиция не успя да уцели вратата.

В 52-ата минута Тодор Неделев изпълни по много добър начин свободен удар, а кълбото се отклони от напречната греда на вратата на Бусато. Нелогично на фона на показаното от двата тима, "червените" стигнаха до втори гол, реализиран от Али Соу.

Атаката за попадението на столичани стартира от грешен пас на Лазар Марин, последва бърза комбинация и извеждащ пас към Али Соу, топката мина под крака на Филип Филипов, а нападателят останал очи в очи с Янко Георгиев не пропусна - 2:0.

В 58-ата минута Кристиян Малинов се пребори за топката и отправи удар от дистанция, спасен от Янко Георгиев. До края на двубоя липсваха чистите голови положения и пред двете врати и столичани се класираха за финала.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Лъчезар Балтанов (84 - Радослав Терзиев), Тодор Неделев, Александър Тонев (73 - Андерсон Барбоса), Фабио Бурбано (60 - Станислав Шопов), Антонио Вутов