Ботев загуби от ЦСКА-София в Пловдив 06-12-2020 16:49

Ботев (Пловдив) допусна загуба с 0:3 от ЦСКА-София в среща от 15-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра пред празните трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Разликата в представянето на двата тима бе огромно и "канарчетата" не успяха да се противопоставят на своя съперник. "Армейците" контролираха случващото се на терена през голяма част от игровото време и заслужено се поздравиха с трите точки.

Треньорският тандем Петър Пенчев - Георги Онов реши да смени схемата от мача със Славия, което не даде нужния резултат и пловдивчани бяха несигурни в защита. В нападение ботевистите стигнаха само до една чиста ситуация, която се откри пред Мите Цикарски в 12-ата минута, но ударът на защитника мина покрай вратата.

Гостите откриха резултата в 21-ата минута, когато Тибо Вион със силен удар матира Аргилашки за 0:1. В 34-ата минута ситуацията за "жълто-черните" се усложни, след като Тодор Неделев напусна терена принудително. Халфът на няколко пъти се опита да продължи участието си в мача, но травмата се оказа прекалено сериозна и националът бе заменен.

След почивката доминацията на "червените" бе пълна и те стигнаха до още два гола. В 58-ата минута Али Соу се освободи от опеката на защитник и с удар под плонжа на Аргилашки покачи на 0:2. Крайният резултат бе фиксиран в 67-ата минута от Брадли Мазику, който се разписа след добавка.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Маркиньос Педросо, Станислав Работов, Виктор Генев, Мите Цикарски, Филип Филипов, Джонатан Перейра, Славчо Шоколаров, Димитър Тонев (69 - Салиф Сисе), Тодор Неделев (34 - Кристиан Добрев), Атанас Илиев (80 - Георги Трифонов)