Ботев загуби от ЦСКА в Пловдив, гледа към Маритимо 30-07-2017 21:09

След добрите постижения в Европа и страхотния двубой с Маритимо, който се игра само преди 3 дни в Бургас, днес тимът на Николай Киров допусна тежка загуба с 2:6 срещу ЦСКА-София у дома. Поражението бе второ поред у дома в първенството след загубата от Пирин в първия кръг.

Треньорският щаб не можеше да разчита на контузения плеймейкър Тодор Неделев, а почивка получиха още Виктор Генев и Омар Косоко, който се появи на терена през второто полувреме. Вместо тях в стартовия състав започнаха съответно Фелипе Бризола, Радослав Терзиев и Алваро Юлиано.

"Жълто-черните" завършиха двубоя с 9 души на терена, след като Йордан Минев бе отстранен в началото на втората част при резултат 1:2, а четвърт час преди края при резултат 2:4 Фернандо Виана бе изнесен на носилка заради травма от удар в коляното при вече извършени три смени.

Двубоят бе много накъсан, нервен и пълен със спорни съдийски отсъждания. "Канарчетата" играха доста под демонстрираното в последните месеци ниво и закономерно загубиха.

Фернандо Каранга и Тиаго Родригез дадоха аванс от две попадения за "червените" в рамките на половин час игра, а Ботев върна един гол преди почивката чрез своя капитан Лъчезар Балтанов.

Нови две попадения на Фернандо Каранга след леки грешки в защитата на "канарчетата" доведоха до аванс от три гола за гостите двадесет минути преди края. Омар Косоко вкара за 2:4, но при двама души по-малко на терена, влезлият на смяна Кирил Десподов направи крайният резултат внушителен - 2:6.

Така носителите на Купата на България имат само три дни преди реванша с Маритимо, в които да забравят за тежкото поражение и да се справят с натрупаната умора, за да покажат най-доброто от себе си в реванша с португалците.

Несъмнено част от вниманието ще бъде насочено и към здравословното състояние на Тодор Неделев и Фернандо Виана, чието присъствие в състава ще повлияе значително на офанзивната мощ на Ботев.