Ботев загуби от ЦСКА в София 18-02-2023 19:30

Ботев (Пловдив) загуби с 1:3 гостуването си на ЦСКА. Срещата от 20-ия кръг на Първа лига се игра пред пълните трибуни на стадион „Българска армия“ в София.

Старши треньорът на пловдивчани Бруно Балтазар заложи на същите 11, спрямо двубоя с Локомотив (София). Мачът на „Армията“ започна с минута мълчание в памет на легендата на българския футбол Петър Жеков.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ – много пропуски на Ботев, ефективна „червена“ атака

Още в 4-ата минута Тодор Неделев демонстрира своето майсторство. Капитанът пусна прекрасен извеждащ пас към Антоан Бароан, който остана очи в очи с вратаря на „армейците“ и се опита да го прехвърли, но ударът бе неточен.

В 10-ата минута „червените“ откриха резултата. След центриране от корнер Линдсет продължи с глава, а Назон на няколко метра от вратата прати топката в мрежата за 1:0.

В 13-ата минута опасен удар с глава на Юрген Матай мина покрай вратата. В 17-ата минута Антоан Бароан се отчете с втори фрапантен пропуск, след като нападателят получи пас от Неделев, напредна и от прекрасна позиция в наказателното поле стреля, но право в Бусато.

В 26-ата минута пропуските на „канарчетата“ бяха наказани. Брадли Де Нойер проби отляво, навлезе в наказателното поле и пусна към Назон, който с мощен удар прати топката в напречната греда и тя влетя във вратата за 2:0.

В 41-ата минута най-активните за пловдивчани в атака Неделев и Бароан размениха ролите си. Французинът проби отдясно и извади към „осмицата“, който от 10 метра стреля над вратата.

В самия край на първата част пловдивчани върнаха едно попадение. Тодор Неделев центрира отляво, топката мина през купа от играчи и се озова в Николай Минков, който с удар от близка дистанция намали резултата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ – ранен гол за ЦСКА, без шансове за Ботев

Второто полувреме стартира кошмарно за „канарчетата“. Тодор Неделев сбърка в центъра на терена, „червените“ организираха бърза атака и Назон разсече отбраната с пас към Гарсес, който преодоля Ханкич и на празна врата вкара за 3:1.

Малко след гола играта бе спряна за сериозен период от време заради запалени факли от феновете на домакините. В 69-ата минута Станимир Тренчев подмина нарушение срещу Тодор Неделев на границата на наказателното поле.

В 76-ата минута „жълто-черните“ отново изпитаха проблеми в защита, след като Назон получи отляво и отправи диагонален удар, но той мина покрай вратата. В 83-ата минута целият стадион се изправи на крака, за да аплодира Тодор Неделев, който бе заменен от Мартин Секулич.

Дълбоко в добавеното време Джеймс Етоо получи втори жълт и респективно червен картон за грубо влизане в краката на капитана на домакините Юрген Матай.

ЦСКА 3:1 БОТЕВ

1:0 Назон (10)
2:0 Назон (26)
2:1 Минков (45)
3:1 Гарсес (48)

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Хидайет Ханкич, Па Конате (65 – Рой Херман), Виктор Генев, Тодор Неделев (83 – Мартин Секулич), Антоан Бароан, Джеймс Етоо, Николай Минков (75 – Абдулайе Траоре), Точукву Ннади, Джаспър Ван Хертъм, Уме Емануел, Роберто Пунчец