Ботев загуби с 0:2 Нийрегихаза в третата си контрола 31-01-2016 19:16

Ботев загуби с 0:2 от унгарския Нийрегихаза в третата си контролна среща от лагера в Анталия. "Жълто-черите" допуснаха попадение в края на първото полувреме, когато Петер откри резултата от дузпа отсъдена за нарушение на младока Кристиан Димитров. Второто попадение падна в средата на второто полувреме при една от епизодичните атаки на унгарците след почивката.

От състава на Ботев, заради вирусно заболяване, срещата пропуснаха Тодор Неделев и Игор Ощипко. В тяхно отсъствие Николай Костов заложи на защитно каре пред Виктор Голас съставено от Орлин Старокин и Кристиан Димитров в центъра на отбраната, Йордан Христов и Филип Филипов, като крайни бранители. Като опорен халф започна Серкан Юсеин, а пред него действаха Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов. Триото в атаката на "жълто-черните" оформиха рожденика Грегъри Нелсън, Рахави Кифуери и Борис Тютюков.

Първата опасност в мача бе в 10-та минута, когато Кифуети шутира на метър от дясната греда на противниковата врата. Малко по-късно Виктор Голас спаси удара на играч на унгарците. Филип Филипов също имаше добра възможност след добра комбинация в атака, но вместо да я шутира потърси пас към Лъчо Балтанов, който бе изпреварен от шпагат на съперников играч. В 42-та минута, след подаване в наказателното поле на Ботев, футболист на Нийрегехаза падна след съприкосновение рамо в рамо с Кристиан Димитров и съдията прецени, че 18-годишния защитник е извършил нарушение, заради което посочи бялата точка. Петер вкара дузпата и даде преднина на своя отбор на полувремето. 

През втората част "жълто-черните" имаха пълно игрово превъзходство и действията на терена се развиваха почти изцяло в половината на унгарците. В началото на второто полувреме отлична възможност се откри пред Орлин Старокин, който получи топката след разиграване от статично положение, но от чиста позиция шутира над вратата. Въпреки контрола върху топката, "канарчетата" трудно намираха пролуки през сгъстената защита на противника. Противно на случващото се на терена съперника успя да удвои аванса си в 74-та минута, когато при една от редките си контраатаки унгарците свариха защитата на Ботев неподготвена и удвоиха резултата чрез попадение на Резес. 

До края на мача "жълто-черните" на няколко пъти създаваха напрежение в наказателното поле на противника, но така и не успяха да отбележат попадение.