Ботев загуби с 2:3 от Литекс в драматичен мач при набор 96 (снимки) 19-11-2010 16:36

Ботев загуби с 2:3 от Литекс в контрола при набор 96. Двубоят бе изключително интересен, като "канарчетата" имаха инициативата през по-голямата част от мача, но гостите се възползваха от няколко груби грешки в отбраната на "жълто-черните" и си тръгнаха от Катуница с победата.

Ботев загуби с 2:3 от Литекс в контрола при набор 96. Двубоят бе изключително интересен, като "канарчетата" имаха инициативата през по-голямата част от мача, но гостите се възползваха от няколко груби грешки в отбраната на "жълто-черните" и си тръгнаха от Катуница с победата.

Двубоят започна кошмарно за Ботев и още до 8-ата минута домакините губеха с 0:2. Първо в петата минута след изпълнение на аут ловчанлии спечелиха въздушния двубой в центъра на терена и топката попадна в Кирил Десподов, който остана сам срещу Мартин Димитров и след два опита откри резултата. Само 3 минути по-късно отново след изпълнение на аут Иван Георгиев също бе изведен сам срещу вратаря на Ботев и го разтреля. След тези две бързи попадение "канарчетата" се събудиха и започнаха масирани атаки към вратата на ловчанлии, но нямаха чисти положения. В 20-ата минута след добро центриране отдясно Гери Димитров направи задна ножица, но топката мина покрай вратата на ловчанлии. След това само в рамките на 3 минути "жълто-черните" изпуснаха 2 чисти положения, като при второто топката дори срещна дясната греда на "оранжевите" след удар на Серкан Кадир. До края на полувремето, което беше от 35 минути, възпитаниците на Стефан Стоянов натискаха, като основно пробваха центрирания, но защитниците на Литекс не допуснаха опасност пред своя вратар.

Само 5 минути след почивката Ботев върна едно попадение, след като Серкан Кадир стреля от далечна дистанция, а вратаря на гостите не реагира адекватно. В 51-ата минута Кирил Десподов се измъкна зад защитата на домакините и напредна, но в последния момент защитник на "канарчетата" се хвърли на шпагат и изби топката. Само 2 минути по-късно Ботев изравни резултата, като след изпълнение на корнер топката попадна в Серкан Кадир, който стреля силно, защитник на гостите се опита да избие топката, но тя се оплете в мрежата на оранжевите. Абсолютно нелогично с оглед на представянето на двата отбора Литекс отново поведе в резултата. В 56-ата минута Йордан Иванов получи перфектен извеждащ пас зад защитата на домакините и с плътен удар направи резултата 3:2 за ловчанлии. В 60-ата минута Амир Шериф отправи опасен удар към вратата на Литекс, но вратаря спаси. Само 2 минути по-късно Кирил Десподов стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от страничната греда на Мартин Димитров. Четири минути преди края на мача Серкан Кадир овладя топката в наказателното поле на Литекс, завъртя се и стреля, но удара му бе спасен от вратаря на Литекс. До края на мача "канарчетата" нямаха други чисти положения, като по този начин записаха първа загуба за сезона.

Ботев Пловдив 2:3 Литекс
0:1 Кирил Десподов 5`
0:2 Иван Георгиев 8`
1:2 Серкан Кадир 40`
2:2 Серкан Кадир 53`
2:3 Йордан Иванов 56`

Стартов състав на Ботев:
Мартин Димитров, Атанас Паскалев, Георги Милушев, Динко Шопов, Рашко Ангелинов, Гери Димитров, Емил Камберов, Валентин Томов, Серкан Кадир, Илия Георгиев, Амир Шериф

Фотогалерия от мача вижте ТУК.