Ботев загуби у дома от Левски 04-05-2019 21:59

Отборът на Ботев допусна домакинска загуба от Левски в двубой от 32-ия кръг на Първа лига, който премина под знака на легендарния Динко Дерменджиев. "Жълто-черните" отстъпиха с 1:3 след две късни попадения на гостите в самия край на срещата. В началото на мача двата отбора и съдиите излязоха със специални тениски с лика на Чико и надпис "Легендите не умират".

Ботев и Левски си разделиха по едно полувреме, като първата част бе за "сините", които успяха да поведат в 21-ата минута с гол на Станислав Костов от дузпа, отсъдена за нарушение на Кристиан Добрев срещу Живко Миланов.

След почивката "Канарчетата" заиграха по-агресивно и закономерно стигнаха до изравнително попадение, дело на Тодор Неделев в 67-ата минута. Осмицата се разписа след индивидуален рейд и удар с десния крак, след което изтича до скамейката и грабна тениска на легендарния №8 Динко Дерменджиев и я вдигна пред централната трибуна.

Голът вдъхнови възпитаниците на Николай Киров и те натиснаха в опит да стигнат до пълен обрат, но вместо това гостите се възползваха две късни контраатаки и успяха да стигнат до победата с голове на Станислав Иванов в 87-ата и Валери Божинов в 90-ата минути.