Ботев загуби в Любимец 10-11-2013 16:29

Отборът на Ботев загуби с 0:1 гостуването си на Любимец в 17-ия кръг от първенството. Автор на единственото попадение в мача стана Иван Вълчанов в 76-ата минута. В югоизточното градче "жълто-черните" бяха подкрепени от солидна агитка, но дори тя не помогна на отбора да стигне до успех. "Канарчетата" показаха различно лице през двете полувремена. Преди почивката възпитаниците на Станимир Стоилов пропуснаха няколко отлични възможности да поведат, докато през втората част не успяха да застрашат сериозно вратата на домакините.

Още в 3-ата минута Абел Анисе стреля опасно, но топката срещна тялото на негов съотборник и излезе в аут. В 10-ата Луис Педро бе подсечен от защитник в наказателното поле, но главният съдия Христо Ристосков подмина ситуацията. В 14-ата минута Иван Цветков се откъсна от отбраната на Любимец и стреля под ъгъл, но Радослав Рашков спаси. В следващата атака и домакините отправиха първи точен удар чрез капитана си Антон Огнянов, който бе спасен от Адам Стаховяк. 

В 23-ата минута Луис Педро направи страхотен пропуск на метър - два от голлинията. След центриране на Йордан Христов, топката рикошира в тялото на защитник и се насочи към холандското крило на Ботев, който бе оставен непокрит в непосредствена близост до вратата. Когато близо 1000 ботевисти виждаха как Педро вкарва във вратата пред тях, неговият удар с глава бе отразен с невероятна реакция от Рашков.

В 27-ата минута и гредата помогна на домакините. Ромарио Кортзорг отправи отличен удар извън наказателното поле, топката прехвърли Рашков, но срещна напречната греда и се върна в полето. 

В 33-ата и 36-ата минута отново Ромарио на два пъти стреля в аут от удобни позиции, а между тези две ситуации, на отсрещната врата Алонсо отправи коварен шут, спасен от Стаховяк. В 41-ата минута Сърмов центрира в наказателното поле на Любимец, а Иван Цветков опита техничен прехвърлящ удар с глава с гръб към вратата, но отново Рашков изби точно преди топката да влезе в горния десен ъгъл. Минута преди края на полувремето домакините стигнаха до единствената си чиста голова ситуация преди почивката, при която Цветомир Панов се освободи на добра позиция, но стреля много неточно.

През второто полувреме играта на Ботев се разстрои много и "канарчетата" често "прескачаха" средата на терена с дълги пасове от защитата към нападателите. Първата и последна добра възможност след почивката се откри пред Станислав Костов в 75-ата минута, но неговият удар бе много неточен. Още в следващата атака домакините стигнаха до победното попадение. Топката попадна в Иван Вълчанов, който премина през няколко футболисти в жълто-черен екип и сам срещу Стаховяк донесе успеха на Любимец.