Ботев загуби в последната минута във Варна 16-12-2013 00:00

Отборът на Ботев загуби с 0:1 гостуването си на Черно море във Варна в мач от 23-ия кръг в първенството и ще зимува на 7-ото място във временното класиране. Единственото попадение отбеляза Живко Атанасов в допълнителното време на срещата след изпълнение на корнер.

Ботев можеше да поведе още в 3-ата минута, когато Анисе се размина с топката на два метра пред голлинията след ъглов удар пред вратата на домакините. В 17-ата отново той свали с гърди към Мариян Огнянов, който шутира от въздуха в ръцете на Георги Китанов. Черно море застраши Адам Стаховяк за първи път в 30-ата минута, но вратарят на Ботев отрази шута на Георги Илиев. 

Десет минути по-късно Луис Педро се възползва от грешка на Котев в центъра на защитата и изскочи сам срещу Китанов. Холандското крило на "канарчетата" напредна и шутира покрай вратаря, но Живко Атанасов изби от голлинията. 

Ботев започна много напористо след почивката и секунди след подновяването на играта Огнянов пропусна да вкара с глава отблизо след центриране на Йордан Христов. "Жълто-черните" притиснаха противника пред собственото му наказателно поле, а Луис Педро направи няколко много опасни пробива по левия фланг, но в крайна сметка до гол след тях не се стигна.

След като удържаха натиска на "канарчетата", домакините изнесоха играта извън своята половина и в 57-ата минута стигнаха до най-сериозния си шанс до момента. Той се откри пред Георги Божилов, който се освободи на стрелкова позиция на около петнадесет метра от вратата, но стреля над гредата. 

В 69-ата Симеон Райков проби по аутлинията и центрира опасно по земя към Коконов, който се размина с топката. Две минути след това, при разбъркване в наказателното поле на "моряците", Мариян Огнянов би над вратата с левия крак от малък ъгъл. 

В 73-ата минута "жълто-черните" организираха добра многоходова атака, която завърши с удар на Луис Педро, след който Китанов изпусна топката, но Михаил Венков я изчисти точно преди тя да влезе в мрежата. Малко по-късно нов шанс се откри и пред капитана на домакините Георги Илиев, който бе намерен с параболичен пас зад защитата, но не успя да уцели топката от въздуха.

В 86-ата минута отново Ботев бе близо до гол. Елведин Джинич се извиси след изпълнение на корнер, но ударът му с глава мина на сантиметри покрай гредата. В добавеното време на срещата Черно море стигна до няколко корнера, като при последния от тях Живко Атанасов изпревари всички на близката греда и насочи топката в мрежата, с което донесе победата на своите.