Ботев загуби визитата си на Черно море 20-04-2021 23:34

Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 от Черно море в среща от 25-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Тича" във Варна.

"Моряците" стартираха много активно срещата и наложиха сериозен домакински натиск. В 3-ата минута варненци изпълниха два корнера, като при втория последва много опасен удар от близка дистанция, който бе спасен от Георги Аргилашки.

В 10-ата минута опит за центриране на Зе Гомеш се превърна в удар, а топката се отклони от страничната греда. В 19-ата минута домакините откриха резултата, но попадението остави съмнения във феърплея на "зелено-белите".

Удар на Родриго се спря в тялото на Кевин Янсон, който се строполи на земята. Въпреки болките на бранителя и нуждата от лекарска помощ варненци продължиха атаката си и Касми с удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата.

След това попадение играта се поизравни и пловдивчани стигнаха до положение в 25-ата минута, когато удар на Атанас Илиев бе избит от защитник пред голлинията. В 38-ата минута Аргилашки спаси удар от средна дистанция.

2 минути по-късно нов опасен удар мина над вратата на Ботев. В 43-ата минута Мите Цикарски центрира на задна греда, където непокритият Салиф Сисе от чиста позиция не успя да отправи добър удар.

Второто полувреме стартира със златен шанс за "канарчетата". Славчо Шоколаров центрира от корнер и Атанас Илиев засече с глава, но топката се спря в страничната греда.

В 50-ата минута Кевин Янсон проби и подаде към Сисе, който отправи мощен удар, но право в ръцете на вратаря. В минутите до края двата тима се вкопчиха в здрава битка, а чистите голови положения липсваха.