Ботев записа класическа победа над Черноморец (Поморие) 01-02-2012 14:12

Ботев победи с 3:0 Черноморец Поморие в контролна среща, която се игра на стадиона в Поморие. Два гола за успеха на "канарчетата" реализира Деян Христов, а едно попадение добави Петър Атанасов.

Милен Радуканов избра да започне със следния стартов състав: Амбарцумян, Аргиров, Домакинов, Гаджалов, В. Байрев, С. Петров, Манчев, Александров, Й.Христов, Юсеинов, Атанасов.

В първите минути "жълто-черните" бяха по-активни на терена, като пропуски пред вратата на домакините направиха Йордан Христов и Николай Манчев. В 8-ата минута гол на Данчо Христов бе отменен заради фаул в атака. В средата на първата част "белите" поизравниха играта. В 28-ата минута Йордан Христов стреля мощно от дъгата на пеналта, но вратарят Славов отклони топката в корнер.

В 39-ата минута Петър Атанасов получи пас зад защитата и прехвърли излезлия да го пресреща Славов, но топката мина на сантиметри от външната страна на гредата. Минута преди края на първата част Делиминков пропусна да открие резултата в полза на Поморие, след като излезе очи в очи с Амбарцумян и пусна топката покрай него, но Домакинов изчисти от голлинията.

На полувремето старши треньорът на Ботев направи седем смени и "жълто-черните" излезнаха след почивката в следния състав: Росен Андонов, Димов, Аргиров, Бонев, Димитров, Петров, Телкийски, Й.Христов, Неделев, Атанасов, Д.Христов. "Канарчетата" започнаха по-активно и през втората част и в 60-ата минута Петър Атанасов откри резултата с удар от десетина метра.

Последваха няколко опасни атаки на "канарите", за да се стигне до 85-ата минута, когато Рахов намери Деян Христов в наказателното поле, нападателят овладя топката, финтира защитник и стреля технично в долния ляв ъгъл. Само минута по-късно новото попълнение на "жълто-черните" отново бе в прегръдките на своите съотборници, след като се разписа с прецизен удар с глава след отлично центриране на Ивайло Димитров.

Фотогалерия от мача вижте тук.

Как се разви двубоят минута по минута можете да видите тук.