Ботев завърши наравно като гост на Верея 16-07-2018 12:10

Ботев Пловдив завърши наравно 2:2 като гост на Верея в мач от 30-ия кръг на Първа лига. „Жълто-черните” пропиляха аванс от два гола, дело на Стивън Петков в края на първото и Жоао Пауло в началото на второто полувреме. Ботев завърши срещата с 10 души на терена, след като червен картон в самия край получи влезлия на смяна Йордан Минев.

Заради наказание двубоят пропусна капитанът на отбора Лъчезар Балтанов, а наставникът Николай Киров даде почивка на няколко от основните си играчи. Той остави на резервната скамейка Тодор Неделев, Йордан Минев, Пламен Димов и Иван Чворович.

Въпреки сериозно прекроения състав, с който започнаха „жълто-черните” доминираха през първото полувреме и имаха инициативата, както във владеенето на топката, така и в създаването на опасности. Чисти голови положения обаче липсваха. 

След няколко удара от дистанция, спасени от вратаря на Верея, „канарчетата” откриха в 40-ата минута с поредния гол в актива на Стивън Петков. Таранът бе намерен в наказателното поле с отлично центриране на Филип Филипов и с глава вкара до гредата за 0:1.

В началото на втората част Стивън можеше да отбележи нов гол, но ударът му от близка дистанция срещна гредата. Густаво Афонсо центрира от свободен удар, Радослав Терзиев стигна пръв до топката и с глава подаде към Стивън Петков, а централният нападател от около 2 метра пред голлинията също с глава изпрати топката в напречния стълб. 

В 57-ата минута Ботев успя да удвои аванса си, като този път точен бе Жоао Пауло. Бразилецът вкара страхотен гол с мощен шут от около 20 метра за 0:2.

Вместо да затворят мача при това развитие, пловдивчани позволиха на своите домакини бързо да възстановят равенството. Първо в 57-ата минута след центриране от фаул на Бенгюзов, Пламен Танев с глава намали на 1:2, а само 5 по-късно Денислав Станчев с великолепен удар в горния десен ъгъл направи 2:2.

Верея можеше да стигне до пълен обрат, но с отлични намеси Даниел Кайзер успя да спаси удари от добри позиции първо на Валери Домовчийски, а след това и на Георги Андонов.

Дойде ред и на Ботев да пропусне чисти шансове. Първо в 75-ата минута влезлият на смяна Тодор Неделев намери по земя на стрелкова позиция в наказателното поле Стивън Петков, но голмайсторът на „канарчетата” стреля над вратата.

В 80-ата отново Неделев центрира от свободен удар, Димитър Пиргов отклони топката с глава, но тя премина на сантиметри покрай десния страничен стълб.

БОТЕВ: 22. Даниел Кайзер, 28. Филип Филипов, 18. Радослав Терзиев – капитан, 3. Димитър Пиргов, (73’ 23. Йордан Минев), 10. Серкан Юсеин, 7. Фелипе Бризола, 29. Дуде Ндонгала (65’ 8. Тодор Неделев), 37. Жоао Пауло (90’ 6. Алваро Юлиано), 93. Густаво Афонсо, 20. Стивън Петков