Ботев завърши наравно с Рига в Дубай (ГАЛЕРИЯ) 21-01-2023 19:08

Отборът на Ботев (Пловдив) завърши наравно 4:4 с Рига в първата си контрола по време на лагера в Дубай. Двубоят се игра на "Джебел Али Спорт Център" в Арабските емирства.

Проверката се игра във формат от 4 части по 30 минути пред погледа на собственика на "жълто-черните" Антон Зингаревич.

Двубоят започна слабо за "канарчетата". Рига поведе в резултата още в 5-ата минута с гол от дузпа. Шест минути по-късно обаче след неразбирателство в наказателното поле на Рига, Абдулай Траоре се възползва от ситуацията и изравни резултата.

Не бяха изминали и 60 секунди от попадението на Абло, Рига нападаше отново. Атака по фланга завърши с гол и така след първите 30 минути резултатът бе в полза на латвийците.

Във вторите 30 минути Рига отбеляза и трети гол. До края на полувремето двата тима си разделиха владеенето на топката, като не липсваха и опасни положения и пред двете врати.

В третата част Бруно Балтазар използва всички налични смени. Па Конате направи добро центриране към Елвис Ману, който намали резултата на 2:3.

В последната част от общо четирите по 30 минути Ботев получи правото да изпълни единадесетметров наказателен удар. Елвис Ману реализира с плътен удар вдясно на вратаря на Рига, с което изравни и резултата 3:3.

Минути по-късно Ману реализира своя хеттрик, за да даде преднина на "жълто-черните" за пръв път в двубоя, но в края на мача латвийците успяха да изравнят и оформят крайното 4:4 след изпълнение на пряк свободен удар.