Брестник 2:2 Ботев 02-02-2011 12:47

brestnik-botev
Ботев Пловдив записа трето поредно равенство в предсезонната си подготовка. Възпитаниците на Марин Бакалов и Коце Видолов завършиха 2:2 като гости на Брестник в контролна среща, играна на стадион „Беркут” в Брестник. „Жълто-черните” наваксаха пасив от два гола на полувремето и с попадения на Ридван Хаджифейзула успяха да обърнат мача.


Двубоят започна с игра предимно в средата на терена и редки атаки към двете врати. До средата на полувремето двата отбора пропуснаха по една възможност за гол. Първо Стойчев от домакиите стреля в аут с глава, а малко по-късно удар на Димитър Байрев от воле попадна в ръцете на вратаря.

В 23-ата минута Бресник поведе с гол на защитника Емил Грозев, който бе оставен непокрит при изпълнение на ъглов удар и вкара за 1:0. В следващата атака втородивизионният тим можеше да удвои преднината си, но поредният рейд на Петър Атанасов завърши с удар на сантиментри встрани от вратата.

След половин час игра пасивът на Ботев стана от два гола. Анатоли Тодоров получи топката на границата на наказателното поле и с премерен шут в горния ляв ъгъл на вратата на Амбарцумян покачи резултата – 2:0.

Веднага след гола треньорският щаб на „канарите” замени Стефан Крачунов с Ридван Хаджифейзула. Владо Байрев заигра като ляв защитник, а Ангел Рахов се върна на традиционното си място в центъра на отбраната. Веднага след появата си на терена пред Ридван се откри възможност да стреля, но ударът на острието излезе в аут. В заключителните минути на първата част Ботев пренесе събитията в половината на домакините, но гол не падна. Най-близо до него бе Тодор Неделев, който изненада вратаря с шут от движение, след който топката мина покрай дясната греда.

През второто полувреме Ботев диктуваше събитията на терена. Първо отлично изпълнение на фаул от Иван Танчовски бе отразено с мъка от Линков. В 51-ата минута вратарят на Брестник бе безпомощен след шута на Ридван, който засече ниско центриране на Ирфан Юсеинов и намали - 2:1.

В следващата атака голмайсторът за Ботев проби отдясно и върна към Танчовски, ударът на халфа обаче излезе в аут. В 59-ата минута пак Ридван засече от воле центриране в пеналта, но и този път Линков реагира добре и спаси.

Десетина минути преди края на срещата юношата на Ботев Гриша Иванов центрира отдясно към друго бивше „канарче” Йордан Етов и той изпрати топката в десния стълб зад Николов. В 83-ата минута Юсеинов организира контраатака с пробив през центъра и изведе зад защитата Ридван, а нападателят с удар под плонжа на Линков вкара втория си гол в мача и общо 5-и в четирите контроли досега за крайното 2:2.

Мачът по минути

Снимки от срещата