Да върнем духа на Пловдив! 11-03-2012 16:13


Ръководството и привържениците на ПФК „Ботев” поздравяват всички спортни деятели и граждани на Пловдив с настъпващата 100-годишнина на клуба!

Искаме да споделим този специален за нас ден с любителите на футбола и спорта в нашия град, без значение от клубната им принадлежност и пристрастия. 12 март 2012 година е специална дата за Пловдив, защото тя затваря първия век от историята на „Ботев”. История, изпълнена с различни емоции, висок спортен дух, спортсменство и незабравими мигове.

В последните 100 години футболен клуб „Ботев” се превърна в неразделна част от историята на Пловдив и един от неговите символи. Всички ние сме горди от този факт и се надяваме, че с общи усилия в близко бъдеще можем да върнем спортната слава на града, не само във футбола, но и в редицата други школи, дали на България не едно и две големи имена, които години наред са били достойни посланици на страната с успехите си зад граница.

Вярваме, че спортсменския дух в Пловдив отново може да бъде водещ и да послужи за пример на младото поколение. От позицията на рожденици си пожелаваме проявите на нисък морал, липса на елементарно възпитание и вандализъм, на които станахме свидетели и в навечерието на празника на „Ботев”, скоро да бъдат напълно изкоренени от живота на града. В последните седмици, шепа хора поругаха билбордове, посветени на юбилея на клуба, без да осъзнават, че опетнените рекламни пана, всъщност са петно върху ценостите и традициите на хилядолетен Пловдив.