Драматична победа срещу Любимец 12-05-2012 17:05

Ботев Пловдив постигна много трудна и драматична победа срещу един от преките си съперници за челните места. Шансът беше на страната на "канарите", които благодарение на автогола на Камен Апостолов в 85-тата минута си тръгнаха с трите точки от стадиона в Любимец.

Първото полувреме премина двуостро, с положения и пред двете врати. Топката на два пъти "облиза" дясната греда зад Христо Иванов - след центриране на Антон Огнянов от фаул, а по-късно и след прехвърлящ удар на излезлия сам срещу вратаря Марио Близнаков. Стражът на Любимец пък отрази удари на Сашо Александров, Деян Христов и Димо Атанасов. Като цяло, през първата част "канарчетата" играха сковано и не разкриха потенциала си.

Вторите 45 минути обаче, преминаха под диктовката на "жълто-черните", който търсеха гола на всяка цена. На два пъти Петър Атанасов имаше възможност да обстрелва стража на домакините. Първо в 48-та минута той овладя от въздуха топката в наказателното поле и шутира опасно от воле покрай десния страничен стълб. В 58-та минута отново Атанасов финтира защитник и стреля, но Дебърлиев спаси. Изгодни положения за гол се откриха и пред тарана Деян Христов - първо в 50-та минута той нахлу опасно и центрира към вратата, но там нямаше негов съотборник да засече коженото кълбо. Две минути по-късно отново той отправи силен удар от границите на наказателното поле, но топката мина над напречната греда.

Неуморимият Александър Александров също имаше своите положения пред вратата на Любимец. В 64-та минута получи пас от дясно, нахлу в пеналта и центрира прострелно, но топката не бе засечена от негов съотборник. В 76-та минута току-що влезлият на смяна Тодор Неделев преодоля няколко противника и опита удар, топката рикошира и попадна в Сашо Александров, който се засуети и спечели само корнер.

Малко по-късно капитанът на домакините Емил Петков бе изгонен за втори жълт картон за груб фаул срещу Неделев, а след като Любимец остана с човек по-малко натискът на Ботев стана тотален.

Стигна се и до щастливата 85-та минута, когато отново Александров получи пас отдясно и центрира остро по земя в наказателното поле. Дидо Христов се размина с топката, която бе засечена от Камен Апостолов в собствената му врата - 0:1! В оставащите минути възпитаниците на Костадин Видолов мъдро задържаха топката в свое владение без да атакуват масирано и да рискуват да бъдат изненадани на контраатака.

След тази победа отборът на Ботев Пловдив събра актив от 45 точки и за първи път от началото на сезона се изкачи до второто място, което дава право на бараж. По този начин вече всичко е в ръцете и краката на "жълто-черните" играчи, които са на три победи от завръщане в елита на българския футбол.

Мача по минути: Любимец 0:1 Ботев Пловдив

Снимки от мача можете да видите от тук.