Дублиращият отбор на Ботев загуби градското дерби 27-09-2023 19:19

Дубълът на Ботев (Пловдив) загуби с 1:2 градското дерби с Локомотив. Двубоят от 9-ия междинен кръг на Югоизточната Трета Лига се игра на Спортен комплекс "Никола Щерев - Старика". 

Срещата бе съпътствана с повече от 10 жълти и 4 червени картона, които главният съдия Владимир Вълков показа - 3 от които за "канарчетата" и един за играч на Локомотив.

Срещата започна обещаващо за "жълто-черните". В 9-тата минута, удар от центъра на Костадин Татаров шокира вратаря на "черно-белите' Даниел Амбарцумян, прехвърли го и така Ботев поведе в резултата след уникален гол.

Последваха няколко добри възможности за Ботев, които бяха пропуснати. В 34-тата минута, играч на Локомотив получи втори жълт картон и бе изгонен за грубо влизане в средата на терена. В 39-тата минута Божидар Костадинов изравни за "черно-белите" след техничен фалцов удар в горния десен ъгъл на Мартин Панев.

През втората част на мача и двата отбора се втурнаха в търсене на гола. Няколко чисти положения и пред двете врати бяха пропуснати и от двата отбора. В 67-та минута втори жълт картон получи левият защитник на Ботев - Димитър Папазов. 10 минути по-късно, още един играч в "жълто-черно" получи втори жълт картон - Ивайло Видев бе изгонен в 76-тата минута.

7 минути преди края на пълните 90, трети червен картон бе показан за играч на Ботев - полевият футболист Атанас Йорданов бе изгонен след получаване на втори жълт картон от главния съдия.

Дълбоко в добавеното време играчите на Локомотив направиха пълен обрат - ножичен удар нацели гредата на Мартин Панев, последва изпълнение на тъч от който Виан Станков се възползва и отбеляза с глава за крайния резултат.

В следващия кръг Ботевистите гостуват на отбора на Димитровград. Срещата е на 30-ти септември (събота) 17:00ч. на стадиона в Димитровград.