Два бронзови медала спечелиха юношите на Ботев на турнира в Албена 06-09-2010 20:13

Юношите на Ботев от набор 95 и от набор 96 спечелиха бронзовите медали в своите възрастови групи на националния турнир Петър Боянов, който се проведе от 1-ви до 6-ти септември в Албена.

Набор 95 беше в група с Локомотив Пловдив, Септември и Черно Море. Възпитаниците на Георги Андонов започнаха лошо турнира с неприятна загуба срещу Черно Море с 0:1. Във втория ден на турнира "канарчетата" се изправиха срещу Локо Пд. Двубоят бе изключително интересен за зрителите, като завърши при резултат 4:4. Головете за Ботев отбелязаха Христо Карачански, Петър Златански и Деян Славов, а "смърфовете" си отбелязаха и един автогол. В последния си мач от групата жълто-черните биха Септември с 3:0. Два гола реализира Васил Петров, а един гол добави Деян Славов.

В малкия финал Ботев се изправи срещу Спартак Пловдив. Двубоят бе изключително равностоен, като в редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол. В дузпите "канарчетата" показаха по-здрави нерви и спечелиха с 3:1. Първата дузпа за Ботев бе изпусната от Христо Карачански, но в последствие Деян Славов, Валентин Стамболов и Дойчин Петров отбелязаха от бялата точка и спечелиха бронзовите медали за жълто-черните. Деян Славов стана полузащитник на турнира.

Титлата при набор 95 спечели отбора на ЦСКА, който на финала победи Черно море след изпълнение на дузпи.

Набор 96 се падна в група с отборите на Пирин и Септември. В първия си мач момчетата на Стефан Стоянов победиха трудно Пирин с 1:0, а единствения гол отбеляза Серкан Юсеин. Във втория мач жълто-черните постигнаха най-изразителната си победа на турнира, след като се наложиха с 6:0 над Септември. По един гол отбелязаха Илия Георгиев, Васил Кирков, Никола Марин и Амир Шериф, а две попадения отбеляза Емил Камберов.

На полуфинал Ботев се изправи срещу Векта. "Канарчетата" започнаха отлично мача и поведоха с 1:0 след гол на Амир Шериф. След почивката обаче черно-белите се активизираха и обърнаха мача и спечелиха с 2:1. На финала Векта победи Левски, след като мача завърши 1:1 в редовното време, а в дузпите пловдивчани се оказаха по-точни и победиха с 5:4. В малкия финал жълто-черните победиха трудно Черно море с 2:1. Двубоят започна добре за пловдивчани, след като Емил Камберов откри резултата, но малко по-късно "моряците" изравниха. Веднага след този гол Илия Георгиев изведе отново Ботев напред. До края на мача нов гол не падна и "канарчетата" спечелиха бронзовите медали.

Освен отборния приз отбора на Ботев получи и една индивидуална награда. За вратар на турнира бе определен Мартин Димитров.

Още снимки вижте ТУК.