Феро: Трябва да се покажем като истински колектив 05-10-2012 11:38


Ден преди домакинството на Локомотив Сф, Ферарио Спасов сподели своите очаквания за срещата. Треньорът на "жълто-черния" тим няма да седи на скамейката по време на двубоя с "железничарите", след като бе наказан от Дисциплинарната комисия на БФС да не води своя отбор в един мач. Това обаче не притеснява опитния специалист, за когото далеч по важно от отсъствието му край тъч-линията ще бъде поведението на футболистите на терена. 

"Аз съм наказан и няма да бъда на скамейката, но и двамата треньори, който ще бъдат там (б.а. Костадин Видолов и Александър Димитров) са доста компетентни и знаят как да реагират и какви решения да вземат по време на мача. Все още не сме решили как ще поддържаме връзка, но по-важното е футболистите вътре да направят, така че да сме спокойни и на трибуните и долу на пейката", коментира Феро.

Пред журналистите наставникът на Ботев Пловдив изрази увереност, че отборът ще се представи в по-добра светлина в сравнение с последните няколко мача.

"Амбицирани сме да покажем по-добра игра от последните мачове. Нашите футболисти имат безспорни качества и потенциал и трябва само да влезем в мача с необходимата мотивация. Това, което виждам в тренировките през седмицата ме кара да мисля, че срещу Локомотив отборът ще изглежда по-добре от предишните мачове и ще се бори за победата докрай."

"Ще проведем мача така, че да спечелим трите точки. Искам да играем балансирано. Когато има нужда от натиск, ще го прилагаме, но е по-важно да сме добре организирани и в двете фази и да играем като отбор, а не като индивидуалности. Трябва да сведем индивидуалните действия до минимум, защото те водят до опасни контраатаки и поставят под напрежение нашата защита. Това е една от основните ни грешки в мачовете досега и трябва да я отстраним. Знаете, че ни се налага да отстраняваме грешките в движение."

"Състоянието на Караславов се подобрява, но неговото включване ще се решава след паузата в първенството."

"Все още не знаем кога ще пристигнат футболистите, които очакваме на проби. Намираме се по средата на полусезона и е възможно да се появят проблеми от различно естество. Гледали сме играчите, които сме поканили, но трябва да ги видим и на живо. Дано да се появи някой качествен футболист, макар че в разгара на първенството трудно ще намерим такъв, който да отговаря на нашите изисквания."