Гълъбово – Ботев Пловдив 0:3 07-11-2010 17:25

„Ботев” Пловдив победи с класическото 3:0 адашите от „Ботев” Гълъбово на стадиона в град Чирпан. Повече от 2000 привърженици подкрепиха момчетата на Марин Бакалов в този мач, който се очакваше да е сред най-трудните за „канарчетата”. „Жълто-черните” показаха, че са с класи над съперника и стигнаха до успеха по безапелационен начин. Поредните си 2 гола вкара Атанас Курдов, а един добави Георги Какалов.

Първата опасност за вратата на символичните домакини бе в 10-ата минута, когато след центиране от свободен удар Светослав Асенов стреля с глава на сантиметри в аут. В следващата атака Антон Огнянов шутира слабо в ръцете на вратаря. В 22-ата минута, след нов пробив и центриране на левия защитник, топката бе изчистена в краката на Какалов, който шутира незабавно, вратарят изби, но дебнещият наблизо Атанас Курдов с воле откри резултата с 20-ия си гол в първенството – 0:1.

Последва ново отлично взаимодействие между Какалов и Огнянов, след което бранителят центрира за Курдов, но таранът на „Ботев” не уцели добре топката. В последната минута на полувремето „канарите” прекършиха съперника с втори гол. Наско Курдов овладя топката в половината на гостите и с мек прехвърлящ пас изведе Какалов зад защитата, а нападателят пусна топката покрай вратаря за 0:2. В следващата атака удар на Курдов мина встрани от вратата и така първата част на този двубой завърши без реална опасност за Илия Николов.

След почивката „Ботев” Пловдив продължи да диктува събитията на терена и третият гол не закъсня. В 57-ата минута скоростна атака на Светльо Асенов завърши с пас към Курдов в наказателното поле, таранът си нагласи топката на левия крак и разстреля стражът на Гълъбово за 0:3. Малко по-късно Курдов върна от аутлинията към Манчев, но ударът на халфа бе избит от голлинията. В заключителните минути на срещата „канарчетата” свалиха темпото и едва тогава гостите стигнаха до две добри възможности. В първия случай Илия Николов показа рефлекс и изби удар на Калинов, а в другата ситуация Владо Байрев попречи на нападател на Гълъбово да шутира добре.

Така, след 16-ия кръг, „Ботев” Пловдив има 43 точки и мач по-малко. Втори вече е „Нефтохимик” с 35, трети Гълъбово с 33 точки.

Фотогалерия от мача вижте ТУК и ТУК.