Изпратихме юбилейната година 21-12-2012 08:13


Стотици ботевисти изпратиха юбилейната 2012 година с тържество в ресторант „Амбасадор” на хотел „Тримонциум”. Организираното от Сдружение ПФК „Ботев” събитие бе уважено от ръководството на клуба, настоящи футболисти в тима, легенди, ветерани и привърженици на столетника. Сред гостите фигурираше и областният управител Здравко Димитров, който навръх 2 юни завеща на клуба „Златната книга на Ботев”.

На партито присъстваха също Станимир Стоилов и Ферарио Спасов, които демонстрираха уважение помежду си. Бившият вече наставник на „канарчетата”, усети обичта на ботевистите, а като признание за свършената работа Феро получи и почетна значка от председателя на сдружението Апостол Апостолов.

Един от акцентите в тържеството бе награждаването на определения от феновете за играч на полусезона – Тодор Неделев, който часове по-рано удължи договора си „Ботев” за още 3 години. Подгласниците на младежкия национал – Иван Цветков и Бобан Грънчаров пропуснаха церемонията, заедно с останалите чужденци и колегите си от други градове. Пловдивчаните в състава обаче бяха на линия, за да оберат овациите от името на целия отбор.

Коледното парти ще се помни и с презентацията на уникалния филм на режисьора Владимир Милев „Любов, предавана от поколение на поколение”. Аудиторията в залата видя трейлър от лентата, която е посветена на вековната история на „Ботев” и разказва идеалите на ботевизма. Нейната премиера се очаква в края на другата седмица. Гостите набързо изкупиха и първите бройки с компилация от песните на бултрасите, събрани в аудиодиск с впечатляваща обложка, който от петък следобед ще се продава във фен-магазина.

Най-трогателният момент от вечерта настъпи, когато пред микрофона застана бившият треньор в школата и представителния отбор Георги Лазаров. Той благодари на собственика на клуба Цветан Василев и всички ботевисти, с чиито средства неговия внук бе успешно опериран от тумор в мозъка. С насълзени очи Лазаров се зарече, че напролет, преди първия домакински мач срещу "Левски", малкият Георги ще излезе на терена, в знак на благодарност за втория живот, който живее. 

На финала Апостол Апостолов разряза красива, огромна торта с емблемата на клуба с помощта на самурайски меч.

Снимки от тържеството