Изпуснахме Поморие в драма на „Колежа” 19-11-2011 15:23

„Ботев” Пловдив и „Черноморец” Поморие завършиха 1:1 в драматичен мач на стадион „Христо Ботев” и повториха резултата от първия мач помежду си. Футболистите на Милен Радуканов направиха куп пропуски пред вратата на гостите и могат да съжаляват за страхотния шанс да се доближат на точка от първото място, който се откри след изненадващата домакинска загуба на „Етър” от „Несебър”.

„Жълто-черните” натиснаха в самото начало и пропуснаха два отлични шанса да вземат ранен аванс в мача. В 3-ата минута Димитър Байрев с прецизен диагонален пас намери Данчо Христов отдясно, той нахлу сам в наказателното поле, но се забави с паса към чакащия на празна врата Курдов и защитник пресече подаването. Минута по-късно, след заучено изпълнение на пряк свободен удар, Петър Атанасов центрира към Емил Аргиров, който стреля покрай гредата.

След 15-ата минута поморийци се окопитиха и парираха натиска на "Ботев". До края на полувремето само два далечни удара на Тодор Неделев създадоха опасност за вратаря на „Черноморец”. Гостите също имаха своя шанс в средата на първата част, когато след грешка на Гаджалов Мирослав Радев намери Благов, който от точката на дузпата би слабо покрай вратата.

На полувремето Милен Радуканов смени Наско Курдов с Никола Домакинов и на върха на атаката застана Петър Атанасов. Рокадата доведе до сериозно раздвижване в предни позиции, но и до серия от пропуски на 21-годишния бързак.

В 50-ата минута Данчо Христов проби и подаде към Атанасов, чийто удар бе избит от Пламен Димов на метър пред голлинията. В следващата атака Христов центрира към Неделев, който от чиста позиция стреля във вратаря Християн Славов. В 55-ата минута Атанасов се освободи от защитата на гостите и стреля силно, но покрай вратата.

В 60-ата и 65-ата минути Петьо Атанасов направи пропуските на мача, след като на два пъти останал сам срещу Славов, шутира в тялото му.  Между тези два пропуска, от чиста позиция за гостите изпусна и Димитър Благов. Натискът на „Ботев” се засилваше с всяка изминала минута, а отбраната на „Черноморец” постепенно се огъваше.

Стената пред вратата на гостите падна в 76-ата минута. Неделев центрира остро от корнер, топката срещна страничната греда и след кратко разбъркване стигна отново до него. При повторното подаване топката „кацна” на главата на Рахов, който от малък ъгъл я прати в горния десен ъгъл и взриви трибуните на „Колежа”.

След гола играта стана двуостра и атаките следваха една след друга, за да се стигне до 85-ата минута, в която резервата Андрей Атанасов вкара гола на живота си. Дълъг пас на Димов от дълбочина бе избит от защитник и с феноменален шут от движение нападателят на „Черноморец” заби топката в горния ляв ъгъл, като след рикошет в напречната греда, тя влезе в мрежата.

В добавеното време на мача и двата отбора можеха да стигнат до победата. Първо Славов с мъка извади в корнер удар на Сашо Александров от фаул, а в ответната атака Атанасов се отскубна сам срещу Армандо, но би слабо и вратарят на „Ботев” спаси.

„БОТЕВ”: Амбарцумян, Аргиров, Рахов, Гаджалов, Ив.Димитров, Д.Байрев (74-Стефанов), Александров, Христов, Неделев, П.Атанасов, Курдов (46-Домакинов)

„ЧЕРНОМОРЕЦ”: Славов, Коев, М.Димитров, Велков, Пл.Димов, Митев, Благов, Радев, Г.Димов (55-Янков), Петков, Калоянов (74-А.Атанасов)

Жълти картони: Аргиров, Д.Байрев (БОТЕВ), Петков (ЧЕРНОМОРЕЦ)

Стадион "Христо Ботев", гр. Пловдив - 2850 зрителиГлавен съдия: Георги Йорданов (Габрово)Помощници: Пламен Хинков (Ловеч), Енчо Енчев (Севлиево)

Снимки от мача - галерия "Ботев Пловдив - Черноморец Поморие"

Видео от мача: