Изявление на ръководството на Ботев 18-04-2012 11:08


Ръководството на ПФК „Ботев” няма практиката да отговаря на недобронамерени публикации в медиите, но в случая се чувства длъжно да го направи. Поводът е появилата се невярна информация за финансови злоупотреби, която уронва престижа на клуба. В тази връзка информираме обществеността за следното:


1.       Механизмът на работа и финансиране в ПФК „Ботев”  АД  изключва възможността мажоритарният акционер да разбира постфактум за направени разходи, тъй като искания за отпускане на парични средства се правят ежемесечно и по видове разходи за финансиране. Също ежемесечно се представят отчети за изразходваните средства.

2.       ПФК „Ботев” АД има сключени договори за организиран превоз, като всички разходи по него се документират с фактури и протоколи за извършения транспорт.  Категорично не отговарят на истината твърдения за разходи за горива в необичайни размери.

3.       В момента в ПФК „Ботев” АД не се извършва финансова ревизия. Финансов одит ще бъде извършен, както във всички дружества, когато настъпи планираният срок.

4.       ПФК „Ботев” АД е частно дружество и за дейността си отговаря пред своите акционери.  В тази връзка, занапред нямаме намерение да отговаряме на появили се подобни злонамерени твърдения. Вместо това, клубът ще потърси законовите си права в случаи, уронващи неговия престиж.

Не приемаме за нормални и периодичните, и целенасочени атаки срещу служители и легенди на клуба.


С уважение,

Ръководство на ПФК „Ботев” АД