Какалов и Манчев се завръщат с голове 13-10-2010 16:14

nikolai manchev

Георги Какалов и Николай Манчев вкараха по един гол в повторния си дебют с „жълто-черната” фланелка при победата над „Сокол”(Марково) с 3:2. Двубоят, който е от турнира за аматьорската купа, се игра на стадиона в пловдивското селце, а Марин Бакалов пуска в игра доста експериментален състав.

На вратата на „Ботев” започна Петър Стоичков. В центъра на защитата действаха Роналд Донев и рожденикът Васил Василев, който бе и с капитанската лента. Като крайни бранители играха Петко Фанев и Илиян Енчев, двамата смениха зоните си на полувремето. В средата на терена започнаха Николай Манчев и Пейо Батинов, по фланговете действаха Краси Кръстев и Илиан Христов, а в нападение си партнираха Иван Площаков и Георги Какалов.


Първият гол в мача бе дело на Николай Манчев в 19-ата минута. Халфът изпрати топката в горния десен ъгъл след перфектно изпълнение на пряк свободен удар - 0:1. В следващата атака Какалов пропусна сам срещу вратаря. Последва пропуск и на Площаков, който стреля от упор на сантиметри над вратата след пас на Кръстев. В 28-ата минута вратарят на домакините и юноша на „Ботев” - Румен Попов, не успя да спре върната му от защитник топка и си вкара комичен автогол – 0:2. Десетина минути по-късно друго бивше „канарче” – Иван Караманов, върна „Сокол” в мача със силен шут от границата на пеналта – 1:2. При този резултат завърши първото полувреме.

Втората част започна с поредица от пропуски на „жълто-черните”. Христов и на два пъти Какалов не успяха да вкарат от удобни позиции. В 59-ата минута къдрокосият левичар се отпуши останал очи в очи с Попов – 1:3. В следващата атака Какалов имаше шанс да вкара втори гол, но стреля в тялото на вратаря. Домакините върнаха едно попадение в 66-ата минута, когато след центриране от фаул техен играч се извиси и с глава прати топката в мрежата на Стоичков за 2:3. До края на мача нов гол не падна, като възпитаниците на Марин Бакалов пропиляха още няколко изгодни шанса да матират защитата на „Сокол”.

Фотогалерия от мача вижте тук.
Вижте как протече мача през погледа на нашия екип - ДИРЕКТНО - Сокол (Марково) - Ботев (Пловдив)