Канарчетата с втора загуба в контролите 28-01-2017 18:57

Отборът на Ботев Пловдив загуби втората си контролна среща от зимната си подготовка в Турция. Канарчетата отстъпиха с 0:3 от унгарския състав на „Пaкси” игран на терена на хотел „Аркадия” в местността Белек. 

Въпреки загубата Ботев бе по-активният отбор на терена и имаше териториално превъзходство почти през цялото време на срещата. "Канарчетата" пропиляха няколко добри положения за гол. Първата опасност в срещата дойде след удар на Милко Георгиев от границата на наказателното поле, след който топката мина на сантиметри от лявата греда. Противникът също имаше равен шанс, но след опасно изпълнен удар от пряк свободен топката също не намери очертанията на вратата. След 15-та минута Ботев бе видимо по-активният отбор на терена и възпитаниците на Николай Киров организираха поредица от опасни атаки към вратата на унгарците  В 18-та минута на мача дебютиралия с "жълто-черната" фланелка Антонио Вутов центрира от левия фланг към Милко Георгиев, който стреля с глава над напречната греда. 

Минута по-късно пред пловдивчани се откри нова добра възможност. Цветомир Панов нахлу опасно в наказателното поле, но защитата на Пакси се справи със ситуацията. Последва нова опасна пловдивска атака, но вратарят на противника отрази технично изпълнение с пета на Антонио Вутов. Новопривлеченият футболист за "жълто-черните" имаше нов шанс в 26-та минута, но отново стражът на "Пакси" отрази неговият удар.

Противно на логиката унгарците поведоха в резултата след твърде лесен гол от статично положение в 27-та минута. След центриране от свободен удар, почти от аут линията бе проспано от играчите в "жълто-черно" и след неубедителна намеса от вратаря Иван Чворович топката влезе в мрежата зад него. След попадението Ботев продължи да бъде по-активният отбор, но удари на удар на Косоко и Тодор Неделев не затрудниха вратаря на съперника. Последният шанс за "канарчетата" преди почивката се откри отново пред Антонио Вутов, но 20-годишният левичар не успя да стигне до топката след меко центриране на Милко Георгиев.

Второто полувреме започна по доста неприятен начин за Ботев. след като Омар Косоко бе отстранен от игра с директен червен картон за удар на противник без топка срещу противник, канарчетата останаха с човек по-малко на терена в продължение на около 15-на минути преди мястото на французина да бъде заето от Кристиан Добрев. Именно в тези минути "жълто-черните" допуснаха нови две попадения във вратата си, за да изостанат с 0:3.

В заключителните минути пловдивчани отново се активизираха и отправиха опасни удари чрез Рангел Игнатов, Иван Кирев и Радослав Апостолов, но в крайна сметка резултатът остана непроменен и "канарчетата" продължават да са без отбелязан гол и без победа в зимните контроли.

СЪСТАВ: 99. Иван ЧВОРОВИЧ, 2. Цветомир ПАНОВ, 6. Даниел ЗЛАТКОВ, 18. Радослав ТЕРЗИЕВ, 24. Лазар МАРИН, 10. Серкан ЮСЕИН, 14. МЕЛЕДЖЕ, 8. Тодор НЕДЕЛЕВ (кап.), 73. Антонио ВУТОВ, 9. Милко ГЕОРГИЕВ, 20. Омар КОСОКО