Каре „канари” пропуска мача за Купата 14-09-2010 17:59

Четирима футболисти на Ботев Пловдив ще пропуснат двубоя срещу Сокол (Марково) от турнира за Купата на България. Това са контузените Иван Танчовски, Стефан Учиков, Стефан Костадинов и Запрян Иванов.

Танчовски, който не е играл от официалното представяне на отбора преди първенството, вече се чувства по-добре, но все още е рано за завръщането му на терена. Капитанът и играещ помощник-треньор на тима имаше огромен хематом на левия ахилес, който постепенно спада. Въпреки това, Танчовски все още тренира отделно от групата, като набляга на фитнеса и леките бегови упражнения.

Учиков изпитва болка в аддукторите, заради която бе заменен принудително на мача в Харманли. Опитният халф със сигурност ще получи почивка от Марин Бакалов, за да се възстанови пълноценно за мачовете в първенството. Стефан Костадинов вече тренира с отбора, но и той ще пропусне визитата в Марково. Крилото има проблеми с менискуса и все още не е ясно дали ще се наложи да му се прави артроскопия или ще се размине без хирургична намеса. Запрян Иванов продължава да не е напълно готов за игра и също отпада от сметките на наставника на „канарчетата”.

Така в групата за мача с Марково попаднаха всички здрави футболисти. Сред тях е и Димитър Байрев, който също има проблеми с ахилеса, но е на линия за двубоя.

Срещата от турнира за Купата на България срещу Соко (Марково) е в сряда, 15 септември, от 17 часа на стадиона в пловдивското предградие. При победа, жълто-черните ще играят срещу Тракия (Стамболийски) в последния кръг преди включването на професионалните отбори в надпреварата.