Хиляди дадоха криле на канарите на първата тренировка 25-06-2012 16:52

purva trenirovka - botev plovdiv

Ботев Пловдив започна подготовка за новия сезон. Новият старши-треньор на „канарите” Ферарио Спасов изведе 19 футболисти на терена на стадион „Пловдив”, където отборът бе очакван от хиляди нетърпеливи и жадни за футбол бултраси. Прогнозите за приблизителен брой на хората по трибуните варираха от 2 до 4 000, но по-важно бе не числото, а мощния и оцветен с димки рев, накарал присъстващите да настръхнат в очакване на официалните мачове.

В минутите преди тренировката стана известно поредното попълнение в лятната селекция. Директно от летище „София” на Голямата къща за старта на заниманието бе докаран бразилецът Диего Фераресо, който се очаква да подпише договор с клуба в близките дни.

Единственият отсъстващ от новите бе Асен Караславов, който е по лични дела в Германия и до края на седмицата трябва да се присъедини към съотборниците си. Останалите попълнения – Иван Цветков, Костадин Дяков, Станислав Костов, Ернестас Шеткус и Рубен Паласуелос, направиха дебютната си тренировка с „жълто-черния” екип.

Днес бе обявено, че от миналогодишния състав остават вратарите Христо Иванов и Росен Андонов, Ивайло Димитров, Ангел Рахов, Йордан Христов, Мариян Огнянов, Петър Атанасов, Тодор Неделев и младокът Лазар Марин. С представителния тим започват юношите Лъчезар Ангелов и Радослав Терзиев.

Проби ще минат двама чуждестранни вътрешни халфове. Това са 28-годишният македонец Горан Тодорчев, който е минал през отборите на Работнички, Осиек и Интер (Запрешич), и бразилецът Нунес Родригес до Сантос.

Снимки: Първа тренировка - Стадион "Пловдив", 25.06.2012

Снимки: Първа тренировка - bultras.com