КIA, VICTORIA и КТБ инвестират в клуба 03-09-2010 10:40

Marin Bakalov & Ivan Yotkov

Ръководството на Ботев Пд обяви официално имената на основните спонсори на клуба. Автомобилният концерн “KIA MOTORS”, застрахователна компания „VIKTORIA” и „Корпоративна Търговска Банка” ще осигурят общо над половин милион лева до края на настоящия футболен сезон. Финансовият директор на Ботев Иван Йотков съобщи, че в сметката на клуба в аванс вече е постъпила първа сума от благодетелите.

В близко бъдеще на екипите на отбора ще бъде поставено логото на „KIA”. Това ще се случи веднага, след като от централата на компанията в Южна Корея дадат зелена светлина. Новите спонсори на Ботев няма да участват в управлението на клуба. Сътрудничеството с тях ще бъде единствено на бизнес ниво.

В качеството си на председател на Управителния съвет на Сдружение „ПФК Ботев”, Марин Бакалов заяви, че представители на спонсорите ще бъдат поканени в ръководството. Решенията относно бъдещето на клуба обаче ще продължат да се взимат на общите събрания, където право на глас имат всички платили членски внос в размер на 240 лева.

Договорите с „KIA”, “VICTORIA” и КТБ ще бъдат за срок от една година