Класическа победа в края на подготовката 04-08-2012 18:18

Ботев Пловдив - Теута Албания

Ботев Пловдив победи с 3:0 и красива игра вицешампиона на Албания Теута пред около 7000 свои фенове на стадион "Пловдив", Срещата бе последна за възпитаниците на Ферарио Спасов от подготвителната фаза, които постигнаха 5 победи, два равни и записаха само една загуба в предсезонната подготовка.

Канарчетата доминираха изцяло в мача и се отчетоха с 3 попадения още през първото полувреме. В 6-та минута Тодор Неделев получи добър пас от Виейра и с удар с десния си крак откри резултата.

Ботев Пловдив - Теута Албания

След това попадение футболистите на Ферарио Спасов се настаниха трайно в половината на своя съперник и закономерно в 27-ата минута стигнаха и до второ попадение. Тогава след двойно подаване между Иван Цветков и Неделев, последният направи остро центриране, което бе засечено от капитана на Теута Хета и кълбото влезе за втори път във вратата на албанския тим.

Само 6 минути по-късно, в 33-ата минута, гостите бяха принудени да започнат отново от центъра. Иван Цветков отбеляза за 3:0 с плонж след много хубаво центриране на Енрике.

В края на полувремето и гредата помогна на гостите след като удар на Дяков се отклони в десния страничен стълб на вратата.

На почивката бяха извършени 6 смени. Напуснаха стражът Шеткус, Станчев, Енрике, Дяков, Виера и Иршак, а на тяхно място в игра се появиха Иванов, Христов, Марин, Атанасов, Паласуелос и Костов.По-късно в игра се появиха Ивайло Димитров(61') и Ангел Рахов(72'), на местата на Цветков и Караславов.

Ботев Пловдив - Теута Албания

През втората част Ботев продължи да доминира на терена и футболистите в "жълто-черно" създадоха няколко добри възможности за гол. Първата беше още в 48-та минута, когато Костов пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на албански футболист в наказателното му поле. Най-чистото положение за гостите дойде в средата на второто полувреме, когато Христо Иванов спаси удар на останал сам срещу него играч на Теута.

В 84-та минута отново гредата помогна на гостите резултата да остане непроменен. Така "канарчетата" завършиха предсезонната си подготовка с изразителна победа с 3:0 над втория в албанското първенство - ФК Теута и очакват с нетърпение старта на шампионата.

Ботев Пловдив започна със следните футболисти: Шеткус, Караславов, Грънчаров, Станчев, Енрике, Огнянов, Иршак, Дяков, Неделев, Цветков, Виера.

Вижте как протече мача по минути - Livescore: Ботев 3:0 Теута

Ботев Пловдив - Теута Албания

Ботев Пловдив - Теута Албания

Видео репортаж: