Клубът получи Златната книга на Ботев 02-06-2012 15:58

ПФК Ботев Пловдив отбеляза деня на Христо Ботев и геройски загиналите за свободата и независимостта на България. Ръководството, служителите, футболистите от представителния отбор и детско-юношеската школа, както и привърженици на клуба се събраха пред бюст-паметника на поета-революционер пред стадиона, носещ неговото име, за да отдадат почит.

По време на сирените присъстващите коленичиха и преклониха глава пред великите българи, след което започна официалната част. Първо от името на клуба слово произнесе изпълнителният директор Ангел Палийски, а след него думата взе управителят на Пловдивска област Здравко Димитров, който изненада присъстващите със страхотен подарък.

Видимо развълнуван и със сълзи на очи г-н Димитров поднесе на ръководството „Златна книга на Спортен клуб Ботев”. В нея са записани имената на дарителите, които през 1927 година събират средства за построяването на бюст-паметника пред клубния стадион. Това е първият монумент на Христо Ботев в Пловдив.

ПФК Ботев ще носи отговорността за съхранението на книгата, а след като бъде готов клубният музей тя ще бъде изложена в него.

Снимки от тържеството може да видите от тук.