Кметът и Титюков намериха начин да подпомогнат футболните клубове 20-01-2011 20:38

Славчо Атанасов и представители на футболните клубове, на среща в общината

"Ще отделим 300 000 лева за закупуване на билети от четирите пловдивски футболни клуба", заяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов след среща с представители от администрацията на отборите. Това е мое обещание към пловдивските клубове и сега намерихме начин как да го реализираме.

"Най-важното е за пролетния сезон да влязат свежи пари в касите на отборите и това ще стане, като закупим над 100 000 билета за домакинските им мачове", обясни още Славчо Атанасов.

 

"По този начин ще стимулираме клубовете по време на кризата, освен това общината ще изпълни и социалната си функция, като раздаде закупените билети на пенсионерски клубове, на домове за сираци, по училищата и вузовете. Тъй като „Ботев” и „Локомотив” имат най-много привърженици, от тях ще закупим по-голямата част от билетите. Така отборите ще поемат малко свеж въздух, от друга страна ще зарадваме много пловдивчани, които не могат да си позволят да дадат пари за футболното удоволствие" каза още Славчо Атанасов.

"Тъй като от БСП има съпротива срещу това мое решение, в понеделник на политическия съвет ще поставя много остро този въпрос за обсъждане и съм сигурен, че ще намерим общо съгласие по темата. Още на следващата общинска сесия ще внеса предложението сумата да бъде гласувана, за да можем да закупим билетите по най-бързия начин. Обвинения срещу мен сигурно ще има за това мое решение, но аз съм убеден, че то е правилно и най-вече полезно и важно за пловдивските клубове, особено сега, когато се намират във финансова криза" допълни Славчо Атанасов.

Финансовият директор на „Ботев” Иван Йотков подкрепи идеята и каза, че икономическата ситуация е доста трудна и клубовете наистина се нуждаят от допълнително финансиране.

Това, че на стадиона ще дойдат повече хора също е добре за нас, защото много привърженици се връщат от входа заради трите лева за билет, допълни Йотков.

Администраторът на "Локомотив" също подкрепи идеята.

Славчо Атанасов и представители на футболните клубове, на среща в общината