Костадин Видолов - помощник треньор 17-08-2010 08:04

"Искам да бъда част от новото начало"

Последният голям играч обличал „жълто-черната” фланелка – Костадин Видолов, се завърна в любимия си „Ботев”, като помощник-треньор в щаба на Марин Бакалов. Той избра да помогне за възраждането на най-стария футболен клуб в България, пред възможността да участва с „Берое” в Лига Европа. Магьосникът се върна вкъщи точно, когато имаме най-голяма нужда от него.

-       Как се чувствате при завръщането си в „Ботев”, вече като помощник-треньор?

-       Чувствам се много добре. Амбициран съм да работим и да изградим един млад, силен и переспективен отбор. В „Ботев” се доказах като футболист, сега искам да направя същото и като треньор.

-       Имахте възможност да сте в щаба на отбор в Лига Европа. Защо избрахте да се завърнете в „Ботев”?

-       За това решение надделя фактът, че съм ботевист. Най-добрите ми години са минали в този отбор. Признанието на феновете също изигра роля. Видях колко усилия костваше на Марин Бакалов цялата тази реформа и пожелах и аз да съм част от това ново начало за „Ботев”.

-       Феновете се питат дали ще видят отново на терена последния си голям любимец?

-       Да, знам, че хората искат пак да играя, но имаме добри млади футболисти. Мисля, че някои от тях ги очаква доста добро бъдеще и е редно те да играят. Нека хората ме помнят така, както досега.

-       Какво мислите за селекцията, която „Ботев” направи?

-       Започнах да опознавам качествата на момчетата по време на лагера във Велинград. Имаме добри футболисти. Раздават се в тренировките и изпълняват това, което искаме от тях. Нямаме никакви проблеми с дисциплината, а това също е важно.

-       Имате ли поглед върху съперниците в групата, кои от тях смятате за конкуренти за първото място?

-       Честно казано не познавам много добре нивото във „В” група. Ясно е, че Нефтохимих също има амбиции. Добро впечатление ми направиха още отборите от Гълъбово и Димитровград.

-       Искате ли да кажете нещо на феновете?

-       Нашите фенове са ни подкрепяли и са били зад нас винаги, за което сме им благодарни. Искам обаче да отправя апел към тях да бъдат по-спокойни, особено, когато гостуваме. Те трябва да осъзнаят, че ако предизвикват ексцесии от това ще пострада клубът. Нека ни покрепят, както досега, защото имаме нужда от тях!