Късен гол лиши Ботев от победа над Берое в Стара Загора 13-08-2022 22:52

Ботев (Пловдив) и Берое (Стара Загора) завършиха наравно 1:1 в среща от 6-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Берое“ в Стара Загора.

„Канарчетата“ получиха солидна подкрепа от бултрасите, които през всичките 90 минути даваха сили на отбора с песни от гостуващия сектор. Двубоят бе официален дебют на Желко Копич начело на „жълто-черните“.

Ботев започна по-убедително мача и контролираше случващото се в началните минути. Още в 4-ата минута много опасен удар на Антоан Бароан от границата на наказателното поле мина на сантиметри от гредата.

В 15-ата минута Рой Херман се опита да изненада Иван Караджов с прехвърлящ удар от собствената си половина, но топката мина над вратата. Минута по-късно Па Конате получи в наказателното поле, но Караджов скъси дистанцията и ударът бе спасен.

В 33-ата минута домакините отговориха с опасен удар на Димитър Стоянов, минал над вратата на Ханкич. След по-малко от 120 секунди Реда Рабей стреля от средна дистанция, но неточно.

В 40-ата минута Елвис Ману получи подаване от Реда Рабей в наказателното поле. Нападателят елегантно залъга бранител и останал на чиста позиция стреля, а Иван Караджов се намеси, спасявайки отлична възможност за гол.

Втоторо полувреме стартира отново с по-активни действия на пловдивчани и натискът даде нужния резултат. В 50-ата минута Рой Херман отлично се освободи от двама бранители и стреля, Караджов спаси първия удар, но топката се озова в Антоан Бароан, който от движение простреля вратаря.

В 55-ата минута Рой Херман бе близо до един от най-красивите голове от началото на сезона. Бранителят получи отдясно по атаката, навлезе навътре и от около 22 метра с левия крак отправи мощен удар, но топката се отби от страничната греда на вратата на Караджов.

Домакините отправиха първия си точен удар в 58-ата минута чрез Димитър Стоянов, но шутът бе спасен без проблеми от Ханкич. В следващите минути „заралии“ осъществиха натиск, съпътстван с множество корнери, но „канарчетата“ оцеляха.

В 78-ата минута Дилан Мертенс отправи удар от границата на наказателното поле, който бе избит от вратаря на „зелените“. В 88-ата минута Току се озова на добра позиция, но стреля неточно.

В първите секунди на добавеното време Тунгара вкара феноменален гол. Играчът на Берое получи пред наказателното поле и с мощен удар прати неспасяемо топката в мрежата за 1:1.