Лагерът в Сандански започна 15-01-2012 17:32

Първият подготвителен лагер на Ботев Пловдив започна. В неделя следобед „жълто-черните” заминаха за Сандански, където ще останат до 28 януари. Милен Радуканов включи в групата всички 26 футболисти, които започнаха подготовка с тима, като в това число попада и играещият помощник-треньор Светослав Петров. Единствен да се готви по индивидуална програма в Пловдив остана Даниел Божков, който ще се възстановява от операция на коляното поне още 3 месеца.

Както се зарече в началото на седмицата, наставникът на „жълто-черните” качи на автобуса и четиримата 17-годишни младоци – Росен Андонов, Радослав Терзиев, Лъчезар Ангелов и Лазар Марин – които бяха привлечени от Спартак Пловдив през зимата. На първи лагер с новия си отбор заминаха и трите попълнения в отбора –  Деян Христов и адашите Христо Иванов и Христо Телкийски.

Не е изключено групата в Сандански да се увеличи, ако Ботев се подсили с още някой футболист в близките дни. Милен Радуканов бе категоричен, че не иска футболисти на проби и затова е малко вероятно да се появят играчи за по няколко тренировки.

По време на лагера в Сандански „жълто-черните” ще изиграят само една контролна среща. Тя е на 27 януари срещу Септември Симитли. На следващия ден „канарите” се прибират в Пловдив, където ще останат до 5 февруари, когато стартира вторият лагер в Анталия.