Манчев се отпуши при победа над "Етър" 26-04-2011 16:13



С голове на Николай Манчев и Илиан Христов „Ботев” Пловдив се наложи с 2:0 над втородивизионния „Етър” в контролна среща на стадион „Христо Ботев”. Победата на „канарчетата” дойде закономерно с оглед показаното на терена, като разликата можеше да бъде и по-голяма, ако не бяха пропуските пред вратата на гостите.

Лошата новина за „жълто-черните” е контузията на Атанас Курдов, заради която голмайсторът напусна терена след едва половин час игра.

Двубоят започна с превес на домакините, които стигнаха до гол още в 11-ата минута. Курдов пусна страхотен пас в коридор към Манчев, който преодоля стража на гостите и на празна врата сложи край на дългата си голова суша.

Съавторът на гола напусна терена в 30-ата минута, след като в опита си да догони пас на Минев почувства болка в лявото бедро. В негово отсъствие атаката на „Ботев” поведе Ридван Хаджифейзула.

Първият добър шанс за „болярите” се откри пред Джайеоба в 35-ата минута. След груба грешка на домакините, нигериецът без да очаква се озова очи в очи с Илия Николов, но вратарят запази хладнокръвие и предотврати сигурен гол.

В края на полувремето възпитаниците на Костадин Видолов можеха да увеличат аванса си, ако Юсеинов не бе попречил на Владо Байрев да шутира от добра позиция.

Втората част започна с натиск на „Ботев” и поредица от добри атаки, които се понравиха на зрителите по трибуните на „Колежа”. В основата им бе Тодор Тимонов, който бе мозъкът на няколко много красиви комбинации пред великотърновската врата. В тези минути пропуски направиха Светослав Асенов, Ридван и Ирфан Юсеинов, като Арфата дори нацели десния стълб след прекрасен пас на Лимона.

„Етър” отговори с няколко шута от далечно разстояние, които не застрашиха влезлия на полувремето Амбарцумян. Точка на спора сложи Илиан Христов в 77-ата минута. Тийнейджърът вкара на празна врата след пробив и асистенция на Ридван. В минутите до края близо до трети гол бяха Иван Танчовски и юношата Христо Парунев, но в крайна сметка резултатът остана непроменен – 2:0.

Съставите на двата отбора: 

"Ботев": Николов, Минев, Димитров, Гаджалов, Вл. Байрев, Гуджев, Манчев, Асенов, Юсеинов, Тимонов, Курдов (Амбарцумян, Ридван, Христов, Танчовски, Василев, Стефанов, Парунев, Фанев)

"Етър":  Димитров, Кямил, Костадинов, Ванков, Димов, Петров, Лапантов, Генов, Джайеоба, Баев, Кънев (Гайдаров, Иванов, Харлов, Фидел)

Снимки от срещата.